U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuwe zorgverzekering voor Rotterdamse minima vanaf 2013

De gemeente Rotterdam heeft het afgelopen jaar de aanbesteding afgerond voor de zorgverzekering voor burgers met een laag inkomen (tot 130% van het wettelijk minimumloon). Een traject dat was ingezet vanuit een speerpunt van de gemeente, namelijk het bevorderen van de gezondheid van de burgers van Rotterdam. Een goede zorgverzekering voor mensen met een lager inkomen past in dit streven.  Per 2013 heeft gemeente Rotterdam het contract sociale minima gegund aan IZA Cura/VGZ (onderdeel van coöperatie VGZ). Voorheen was Achmea Zorg hiervoor de contractpartner van de gemeente Rotterdam. Wat gaat vanaf januari 2013 in Rotterdam veranderen op zorgverzekeringsgebied en wat blijft zoals het was?

Lees meer

Overdracht van medicatiegegevens

Op 26 november organiseerde de SKR een werkbijeenkomst voor eerstelijnszorgorganisaties die met elkaar in gesprek gingen over de randvoorwaarden en verantwoordelijkheden om te komen tot een actueel medicatiedossier van een patiënt. SKR is een samenwerkingsverband bestaande uit de LHV, STAR/MDC, de gezamenlijke gezondheidscentra OSER en IZER.

Lees meer

Integratie van zorg en welzijn: kansen voor de eerste lijn

Onder begeleiding van Miriam de Kleijn (huisarts en adviseur PinK-FOX) en Astrid de Boer (adviseur ZorgImpuls), hebben vijftien zorgverleners en stakeholders uit de regio Rotterdam die te maken hebben met de integratie van zorg en welzijn, uitgebreid gediscussieerd over risico’s en kansen. Dit gebeurde tijdens de invitational conference ‘Integratie van zorg en welzijn: kansen voor de eerste lijn’ op 27 november j.l. De deelnemers vertegenwoordigden een huisartsenpraktijk, fysiotherapiepraktijk, Zichtbare Schakels, GGD, gemeente, thuiszorg, verpleeghuiszorg, Zorgbelang, gezondheidscentra, een zorgverzekeraar en zelfs de wetenschap.

Lees meer

Presentatie gemeentescan in Capelle aan den IJssel

Tijdens de bijeenkomst ‘Kijk op de Wijk’ op 29 november presenteerde ZorgImpuls de conceptversie van de gemeentescan in Capelle aan den IJssel . Het betreft een scan van het huidige zorgaanbod in de eerste lijn en de behoefte aan eerstelijnszorg in de komende  5 tot 10 jaar. ZorgImpuls organiseerde de bijeenkomst samen met de gemeente Capelle aan den IJssel. Aanwezig waren diverse eerstelijnszorgverleners en andere betrokkenen bij de eerstelijnszorg in Capelle aan den IJssel.  Ook de wethouder en enkele beleidsadviseurs van de gemeente waren bij de bijeenkomst.

Lees meer

Pas op voor nepaanbieders van zorginformatiegidsen

Er zijn acquisitiefraudeurs actief van (online) zorginformatiegidsen. Een bekende malafide aanbieder is de Zorg Informatiegids. Werknemers daarvan treden zeer assertief op. Ze benaderen zorgverleners rechtstreeks en sturen zelfs vervalste ondertekende overeenkomsten. Wees er alert op, want het contact kan heel betrouwbaar overkomen.

Lees meer

Meer nieuws

De prestatiebeschrijving poh-ggz, zoals deze wordt opgenomen in de  beleidsregel huisartsenzorg 2013, is beschikbaar. Zie ook het nieuwsbericht van ZorgImpuls.

Agenda

Congres 'In voor zorg! Thuis'

10 december 2012

Bijeenkomst DiabetesRegioNetwerk

18 december 2012