U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

NZa: minder regels, meer ruimte in de eerstelijnszorg

In de eerstelijnszorg gelden verschillende bekostigingsmethoden. Zo gelden voor huisartsen en tandartsen maximumtarieven. Bij apothekers en fysiotherapeuten zijn de prijzen vrij onderhandelbaar. De huidige regels in de eerstelijnszorg kunnen zorginnovatie belemmeren. De NZa pleit ervoor om per sector te bekijken hoe meer ruimte kan komen in de regulering van de eerstelijnszorg.

Lees meer

Pilot ‘Preventieve Ondersteuning Mantelzorgers in de huisartspraktijk'

Mantelzorgers voelen zich soms zwaar belast en weten niet dat er ook ondersteuning voor hen is. In twee Rotterdamse gezondheidscentra, Levinas in Crooswijk en Mathenesserlaan in Delfshaven, loopt daarom een pilot om overbelasting van mantelzorgers te voorkomen. Zij worden gesignaleerd, geïnformeerd en waar mogelijk vroegtijdig ondersteund.

Lees meer

Terugblik wijkbijeenkomsten Rotterdam Prins-Alexander en Kralingen-Crooswijk

Onder de naam ‘Rijk’ in mijn wijk?! Wat levert samenwerking op? organiseert ZorgImpuls dit jaar wijkbijeenkomsten voor eerstelijnszorgverleners, professionals uit het sociaal/maatschappelijk domein en wijkteamleden. In dit bericht vindt u het verslag van de bijeenkomsten in Rotterdam Prins-Alexander en Kralingen-Crooswijk op  4 november 2014.

Lees meer

Substitutie op Zuid

Substitutie op Zuid is een Rotterdams samenwerkingsinitiatief van de regionale eerste lijn, gezondheidscentra, zorggroepen, het Ikazia en Maasstad ziekenhuis, zorgverzekeraar Achmea en ZorgImpuls. Samen maken zij inzichtelijk welke lokale randvoorwaarden er nodig zijn om zorg te verschuiven van tweede naar eerste lijn. In juni 2014 gingen zij van start. In dit bericht leest u over de initiatieven.

Lees meer

Uniek project voor ouderen in Oud-Charlois

Nederlanders worden steeds ouder en moeten langer zelfstandig blijven wonen. Maar ouderdom komt met gebreken en niet alle ouderen durven hulp te vragen. Hierdoor wordt het dagelijks leven soms onnodig moeilijk. Zaterdag 15 november is een uniek project voor oudere patiënten gestart bij Huisartsenpraktijk Elings aan de Boergoensvliet in Oud-Charlois: de Senioren Carrousel.

Lees meer

Op zoek naar een vrijwilliger in de regio Rotterdam?

Stel één van uw patiënten is op zoek naar een vrijwilliger. Met wie kan hij contact opnemen? Waar adviseert u hem te zoeken? Of bent u misschien zelf op zoek naar een vrijwilliger? Verschillende zorgprofessionals stelden recent een dergelijke vraag aan ZorgImpuls. We geven u enkele tips.

Lees meer

Netwerkplatform ZorgImpuls: verbindingen leggen en inspireren

Voor deze jaarlijkse netwerkbijeenkomst had ZorgImpuls op 6 november diverse stakeholders uitgenodigd van de regionale eerstelijnszorg. Met als doel: elkaar ontmoeten, verbindingen leggen en nieuwe ideeën opdoen. Inspiratie kwam dit keer van trendanalist Christine Boland, medeauteur van de ‘Trendrede’.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Symposium over de nieuwe wijkverpleging

20 november 2014

Wijkbijeenkomst Rotterdam Noord

25 november 2014

Wijkbijeenkomst Hoogvliet & Pernis

25 november 2014

Bijeenkomst Platform vrijgevestigde Kinder & Jeugd ggz praktijken

26 november 2014

Wijkbijeenkomst Feijenoord

27 november 2014

Regiobijeenkomst Logopedisten

27 november 2014

Leefstijlcoaching. Hoe doe je dat? 10 en 16 december 2014

10 december 2014

Training Effectief communiceren met laaggeletterden

11 december 2014

Workshop samen werken aan verbetering van kwaliteit

16 december 2014