U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Stichting District Verloskundig Platform Rijnmond een feit

Rotterdam-Rijnmond staat model voor vergaande samenwerking binnen de geboortezorg om daarmee de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren. Meer dan 45 organisaties uit de hele geboorteketen hebben de krachten gebundeld in Stichting District Verloskundig Platform (DVP) Rijnmond. Tijdens een feestelijk symposium presenteerde het DVP Rijnmond donderdagavond 16 oktober zijn visie, resultaten en successen voor ruim 100 professionals uit de geboorteketen.

Lees meer

Zorgverleners werken samen om zorg voor patiënten met lage rugklachten te verbeteren

Het aantal chronische rugklachten neemt toe, met name in westerse landen zoals Nederland. Oefentherapeut Laura Bunnik signaleert dat 75% van de patiënten met lage rugklachten die zich bij haar praktijk melden, chronische klachten hebben van langer dan drie maanden. Volgens Bunnik lopen deze patiënten vaak onnodig lang met hun klachten door. Zij rondde onlangs haar Masteropleiding Zorgtrajectontwerp aan de Hogeschool van Utrecht af, waarvoor zij onderzoek deed naar de kern van het probleem.

Lees meer

Gemeente Rotterdam biedt inwoners ondersteuning, zorg en hulp dichtbij

Inwoners uit Rotterdam met vragen over of problemen met bijvoorbeeld opvoeden, gezondheid of geld kunnen voor advies, informatie en hulp terecht bij de gemeente. De gemeente Rotterdam is vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het bieden van hulp dicht bij huis, voor al haar inwoners. Dit doet de gemeente natuurlijk niet alleen, maar samen met partners zoals zorgaanbieders, zorgverleners, organisaties en stichtingen in de wijk.

Lees meer

Database helpt Rotterdammer naar sport

Rotterdammers die op zoek zijn naar mogelijkheden om te sporten en bewegen in de buurt, kunnen vanaf nu gebruikmaken van een sport- en beweegdatabase via www.rotterdamsportstad.nl. Wethouder Visser lanceerde maandagavond tijdens het Sportcongres Rotterdam de database, waarin op dit moment al duizend sport- en beweegactiviteiten zijn opgenomen.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Congres De Eerste Lijn Transformeert: Herinrichting van het Zorglandschap

31 oktober 2014

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

3 november 2014

Wijkbijeenkomst Rotterdam Prins-Alexander

4 november 2014

Wijkbijeenkomst Rotterdam Kralingen-Crooswijk

4 november 2014

Driedaagse Training Oplossingsgerichte Therapie

5 november 2014

POH-GGZ Congres

6 november 2014

Training kindermishandeling en huiselijk geweld

11 november 2014

Training kindermishandeling en huiselijk geweld

12 november 2014

Wijkbijeenkomst Rotterdam Noord

25 november 2014

Regiobijeenkomst Logopedisten

27 november 2014