U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Aan de slag met de nieuwe huisartsenfinanciering?

Per 1 januari 2015 is de nieuwe huisartsenfinanciering een feit. De afgelopen periode heeft u over de veranderingen informatie ontvangen van de zorgverzekeraar. Veranderingen die invloed hebben op de praktijkvoering van huisartsenprakijken, gezondheidscentra en samenwerkingsverbanden. Wat betekent de nieuwe financiering voor uw praktijk of organisatie?

Lees meer

ZorgImpuls biedt ROS-Wijkscan Ouderenzorg

Bent u betrokken bij ouderenzorg en wilt u hier informatie over specifiek voor uw werkgebied? Vanaf 1 november biedt ZorgImpuls de ROS-Wijkscan Ouderenzorg aan. Deze scan geeft u inzicht in de kwetsbaarheid van ouderen, de veranderingen in de zorgvraag en het zorgaanbod bij u in de buurt. Een schat aan informatie voor een toekomstbestendige ouderenzorg.

Lees meer

ZorgImpuls zoekt lid Raad van Advies

In verband met het reglementair aftreden van één van de leden Raad van Advies per 1 februari 2015 zijn wij op zoek naar een nieuw lid Raad van Advies namens de beroepsgroep logopedie.

Lees meer

Herman Bruins benoemd tot nieuw lid Raad van Advies ZorgImpuls

Per 1 november 2014 treedt Hermans Bruins (Apotheek Hillegersberg) toe tot de Raad van Advies van ZorgImpuls. Hij volgt Mark Barendrecht op, die volgens het rooster van aftreden zijn betrokkenheid heeft beëindigd. We danken Mark Barendrecht voor zijn jarenlange inzet namens de beroepsgroep apothekers.

Lees meer

Regiobijeenkomst logopedisten op komst in november

Zoloro organiseert donderdagavond 27 november een regiobijeenkomst voor logopedisten. Alle logopedisten uit de regio Rotterdam zijn van harte welkom. Het thema is: “Vergroot de betrokkenheid bij en effectiviteit van logopedische behandeling door cultuur-sensitief werken”. Er worden binnen dit thema workshops gegeven waarbij de diversiteit aan culturen in Rotterdam centraal staat en hoe je daar als logopedist mee omgaat.

Lees meer

ROS-netwerk lanceert nieuwe website

Het landelijke netwerk van Regionale Ondersteunings Structuren, waar ZorgImpuls deel van uitmaakt, heeft een nieuwe website gelanceerd met landelijke thema’s en voorbeeldprojecten. De 17 ROS’en adviseren en begeleiden de eerste lijn en betrokken partijen in hun eigen regio bij het realiseren van samenhangende zorg in de wijk.

Lees meer

Landelijk congres ‘De Eerste Lijn Transformeert’

De wetgeving en financiering van de AWBZ veranderen drastisch. Als gevolg hiervan komen minder mensen in aanmerking voor ondersteuning vanuit de thuiszorg en de verpleeghuiszorg. Substitutie van zorg van de formele sector naar de informele sector en van de verpleeghuizen naar begeleide thuissituaties doen de onzekerheid over de kwaliteit van de zorg aan deze groep toenemen.

Lees meer

Indicatie zorgvraag Rotterdam in 2030

In opdracht van de Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen heeft TNO onderzoek gedaan naar de verwachte vraag naar zorg in 2030 in een aantal zogenoemde “broedplaatsen”, waaronder Rotterdam. In een recentelijk uitgebracht rapport staan prognoses van het functioneren, het voorkomen van chronische aandoeningen, psychosociale problematiek en verstandelijke beperkingen in de toekomstige bevolking van Rotterdam.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Congres cross-culturele aspecten van dementie

10 oktober 2014

Symposium DVP Rijnmond: Samen werkt!

16 oktober 2014

NHG Kaderopleiding Beleid en Beheer

30 oktober 2014

Congres De Eerste Lijn Transformeert: Herinrichting van het Zorglandschap

31 oktober 2014

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

3 november 2014

Wijkbijeenkomst Rotterdam Prins-Alexander

4 november 2014

Wijkbijeenkomst Rotterdam Kralingen-Crooswijk

4 november 2014

Driedaagse Training Oplossingsgerichte Therapie

5 november 2014

POH-GGZ Congres

6 november 2014