U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Wijkbijeenkomst eerstelijnszorg Capelle aan den IJssel

ZorgImpuls heeft de afgelopen jaren voor alle (deel)gemeenten het huidige eerstelijnszorgaanbod en de behoefte aan eerstelijnszorg in de komende 5 tot 10 jaar in kaart gebracht. Dit aan de hand van een scan. Zo ook voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Op 29 november zal de gemeentescan worden gepresenteerd.

Lees meer

Online platforms voor de eerste lijn op LinkedIn

ZorgImpuls is op LinkedIn een reeks online platforms gestart voor eerstelijnszorgverleners en stakeholders in de regio Rotterdam. Voor iedere (deel)gemeente is er een aparte groep waar men elkaar digitaal kan ontmoeten en actualiteiten, meningen, kennis en samenwerkingsprojecten in de omgeving met elkaar kan uitwisselen. Dit met het oog op een geïntegreerde eerstelijnszorg.

Lees meer

Ouderenzorg, samenwerken en “tekenen voor goud”

“Zorg voor zilver, ga voor (g)oud”, met die boodschap kwamen 120 eerstelijnszorgverleners en thuiszorgverpleegkundigen naar het gelijknamige symposium op dinsdagmiddag 20 november. Centraal stond de kennisuitwisseling en samenwerking op het gebied van ouderenzorg. De organisatie was in handen van de ROS’en ELO, KOEL en ZorgImpuls.

Lees meer

Mogelijkheden poh-ggz worden verruimd

De regeling voor de inzet van praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (poh's-ggz) in de huisartsenpraktijk wordt per 2013 verruimd.

Lees meer

Netwerkplatform brainstormt over intensievere samenwerking van de eerste lijn

Donderdag 8 november was de jaarlijkse netwerkplatformbijeenkomst van ZorgImpuls met leden van de raad van advies, het bestuur en verschillende stakeholders. Onder de bezielende leiding van Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie aan Nijenrode Business Universiteit, zijn ideeën verkend hoe de eerstelijnsgezondheidszorg in de regio Rotterdam (nog) intensiever met elkaar kan samenwerken.

Lees meer

Sociaal Fonds Huisartsen opgericht

Na de apothekers hebben nu ook de huisartsen een sociaal fonds. De Stichting Sociaal Fonds Huisartsen (SSFH) gaat activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt, scholing en sociaal beleid in de huisartsenzorg ontwikkelen en bevorderen, aangezien er een tekort aan doktersassistenten en praktijkondersteuners dreigt.

Lees meer

Doe alsnog mee aan ons tevredenheidsonderzoek!

Op 5 november hebben alle eerstelijnszorgverleners uit de regio Rotterdam, het werkgebied van ZorgImpuls, per e-mail een uitnodiging ontvangen voor ons tevredenheidsonderzoek. Mocht u er nog niet aan toegekomen zijn om de vragenlijst in te vullen, dan kan dit alsnog. De sluitingsdatum is verlengd tot en met vrijdag 30 november a.s.

Lees meer

Meer nieuws

E-health krijgt vaart

Eerstelijnsorganisaties kunnen zich aanmelden voor de Achmea Eerstelijns Innovatieprijs

Ouderenzorg slechter en duurder door plannen regeerakkoord

Agenda

Bijeenkomst DiabetesRegioNetwerk

18 december 2012

Congres 'In voor zorg! Thuis'

10 december 2012