U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Veranderingen NZa-regelgeving voor de GGZ en FZ per 2015

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 17 juni 2014 de regelgeving voor 2015 vastgesteld voor de generalistische basis-GGZ (GB-GGZ), de gespecialiseerde GGZ (G-GGZ) en de forensische zorg (FZ). We geven een opsomming van de belangrijkste wijzigingen.

Lees meer

Vooraankondiging symposium ‘GGZ anno 2014, zo gek nog niet?’

Stichting KOEL en ZorgImpuls organiseren een GGZ-symposium voor huisartsen, praktijkondersteuners GGZ en zorgverleners uit de geestelijke gezondheidszorg op woensdag 15 oktober 2014, 13:30 - 20:00 uur in Hotel Ara Zwijndrecht. Komt u ook? Noteer deze datum dan alvast in uw agenda.

Lees meer

Bouwstenen zelfmanagement en passende zorg

Het Landelijk Platform GGz heeft in samenwerking met alle andere partijen van het Bestuurlijk Akkoord GGZ de Bouwstenen Zelfmanagement en passende zorg ontwikkeld. Dit zijn uitgangspunten voor het leveren van passende zorg, die zo veel mogelijk een beroep doet op de zelfredzaamheid van mensen met psychische problemen.

Lees meer

Gezamenlijke aanpak overgewicht bij Rotterdamse kinderen

De stijgende lijn van overgewicht bij kinderen in Rotterdam is gestabiliseerd. Met de aanpak ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG) wil de gemeente Rotterdam het overgewicht laten dalen. Onder meer door de verbinding van preventie en zorg. Eind 2013 zijn onder begeleiding van ZorgImpuls twee multidisciplinaire overleggen (MDO’s) gestart over het komen tot samenwerkingsafspraken in de wijk.

Lees meer

Regioadviseur Kirsten Kirschner gepromoveerd

Donderdag 10 juli is Kirsten Kirschner, regioadviseur bij ZorgImpuls, gepromoveerd tot doctor in de medische wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Een bijzondere ervaring, vonden de aanwezigen. Een uur lang voelde de promotiecommissie Kirsten aan de tand over haar proefschrift ‘Improving primary care by pay-for-performance’. Vol trots keken familie, vrienden en collega’s toe hoe zij haar proefschrift verdedigde.

Lees meer

Meer nieuws

VWS zet in op e-health

Op 1 juli is het 'Normenkader voor het indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving' verschenen van V&VN

ZN publiceert inkoopgids wijkverpleging 2015

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Bijeenkomst 'BTW, wat moet ik ermee?'

16 juli 2014

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

29 september 2014

Symposium vijfjarig bestaan Geboortecentrum Sophia

2 oktober 2014

Vooraankondiging symposium ‘GGZ anno 2014, zo gek nog niet?’

15 oktober 2014