U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Beloning voor betere huisartsenzorg

De kwaliteit van huisartsenzorg verbeteren met een beloningssysteem. Kirsten Kirschner, regioadviseur bij ZorgImpuls, werkte aan het eerste en grootste experiment op dit gebied in Nederland. Samen met 65 huisartsenpraktijken en twee zorgverzekeraars in het zuiden van het land ontwikkelde Kirschner een pay-for-performance (P4P) programma.

Lees meer

Substitutie op Zuid

OSER, IZER, LHV, Aristo 6, het Maasstad en Ikazia ziekenhuis, Achmea en ZorgImpuls verkennen afspraken over substitutie van tweede naar eerstelijnszorg in Rotterdam Zuid. Verschuiven van zorg van tweede naar de eerste lijn; hoe realiseer je dat en wat is daarvoor nodig?

Lees meer

Kwaliteit dossiervoering

Het NIVEL is bezig met onder meer een nieuwe meting van de ICPC-codes bij het registeren van gezondheidsproblemen. De meting is onderdeel van onderzoek naar de kwaliteit van dossiervorming en wordt uitgevoerd in opdracht van verzekeraars en huisartsen in verband met de variabiliseringsgelden. De scan biedt eerstelijnspraktijken inzicht in hun huidige wijze van registreren en helpt bij het verbeteren van de registratie.

Lees meer

Rijp voor mijn eigen praktijk?

Ongeveer 15 waarnemende huisartsen kwamen op 4 juni 2014 naar een door ZorgImpuls verzorgde workshop over startend ondernemerschap. De titel van de workshop luidde ‘Rijp voor mijn eigen praktijk? Waar begin ik?’. De workshop ging over een stukje visievorming en over de rol van een Regionale Ondersteunings Structuur (ROS) bij het opzetten van samenwerking.

Lees meer

Verbeterde samenwerking ParkinsonNet Rotterdam Noord en Zuid

Het verbeteren van de samenwerking tussen zorgverleners uit ParkinsonNet stond centraal in de laatst georganiseerde netwerkbijeenkomsten van ParkinsonNet Rotterdam Noord en Rotterdam Zuid. ZorgImpuls begeleidde beide bijeenkomsten.

Lees meer

Deelnemers blijven sporten na cursus Samen Sportief Afvallen

Deelnemers met overgewicht hebben in april en mei met succes de cursus Samen Sportief Afvallen (SSA) gevolgd in IJsselmonde. Alle twaalf deelnemers die de achtweekse basiscursus hebben doorlopen, zijn doorgestroomd naar het reguliere sportaanbod in IJsselmonde. SSA is een interventie met focus op de verbinding tussen zorg en sport, dichtbij de burger, in de wijk.

Lees meer

Meer nieuws

Vooraankondiging Symposium Vijfjarig bestaan Geboortecentrum Sophia

Vooraankondiging Focusdag voor de Rotterdamse jeugdprofessional

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Wijkbijeenkomst Rotterdam Charlois

19 juni 2014

Wijkbijeenkomst Rotterdam Centrum

24 juni 2014

Wijkbijeenkomst Hillegersberg/ Schiebroek

25 juni 2014

Workshop 'Leefstijl en stop ondersteuning'

1 juli 2014

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

29 september 2014