U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Vrijgevestigde ggz bereidt zich voor op de transitie jeugdzorg

Donderdag 24 april was er een informatiebijeenkomst voor vrijgevestigde ggz praktijken over de Transitie Jeugdzorg. Georganiseerd door de samenwerkende gemeenten in de regio Rijnmond en bezocht door ca. 60 eigenaren en vertegenwoordigers van praktijken. Centraal stond de vraag hoe de gemeenten de inkoop per 2015 willen gaan doen. Aansluitend sprak Monique Smit, adviseur van ZorgImpuls, met een kleinere groep na over de eerste indrukken. ZorgImpuls organiseert op korte termijn een volgende bijeenkomst met de praktijken voor een nadere verdieping hoe zij zich het best op de nieuwe omstandigheden kunnen voorbereiden.

Lees meer

Oproep voor projectvoorstellen kwaliteitsontwikkeling in de ggz

Bent u betrokken bij de kwaliteitsontwikkeling in de geestelijke gezondheidszorg? Overweeg dan een projectaanvraag. Het netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz heeft een eerste call opengesteld voor de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden.

Lees meer

Geraakt door Springtij

Donderdag 15 mei vond de jaarlijkse Zomercarrousel van ZorgImpuls plaats. Met dit keer een afwijkende vorm, die van een muziektheatervoorstelling voor professionals in zorg en welzijn (Springtij). Daarna was er een nabespreking in groepen en een netwerkborrel. Bezoekers waren enthousiast: "Springtij, knap toneelstuk", "Herkenbaar", "Inspirerende avond gehad".

Lees meer

Gemeentescan Barendrecht beschikbaar

ZorgImpuls maakt voor iedere (deel)gemeente in zijn werkgebied een (deel)gemeentescan. Voor de gemeente Barendrecht, die sinds 1 januari 2013 onderdeel van het werkgebied uitmaakt, is de scan in 2013 gemaakt. De definitieve versie van de gemeentescan is nu beschikbaar via onze website.

Lees meer

Aanvulling nieuwsbericht Oncologie Netwerk Barendrecht

Op 22 april schreven wij in de nieuwsbrief van ZorgImpuls over het Oncologie Netwerk Barendrecht. De oprichters van dit netwerk zijn in eerste instantie door een collega-organisatie van ZorgImpuls ondersteund. Destijds maakte Barendrecht onderdeel uit van de regio van stichting KOEL (Zuid-Holland Zuid). De door KOEL ondersteunde oncologienetwerken hebben gezamenlijke afspraken gemaakt over onder andere de werkwijze en communicatie, bijvoorbeeld middels een folder.

Lees meer

Meer nieuws

Fysiotherapie bespaart 200 euro per patiënt met een chronische aandoening, blijkt uit onderzoek BMC Advies. Zie ook het onderzoeksverslag van BMC

De KNMP-brochure ‘De apotheker en de gemeente’ is uit

Nieuwsbrief Even Buurten, mei 2014

Oproep indienen subsidieaanvragen voor veranderende zorglandschappen ouderen

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Informatiebijeenkomst decentralisaties Lansingerland

26 mei 2014

Wijkbijeenkomst Capelle aan den IJssel 3 juni 2014

3 juni 2014

Wijkbijeenkomst Charlois 19 juni 2014

19 juni 2014

Wijkbijeenkomst Centrum 24 juni 2014

24 juni 2014

Wijkbijeenkomst Hillegersberg/ Schiebroek

25 juni 2014