U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Vooraankondiging wijkbijeenkomsten ZorgImpuls

Onder de naam ‘Rijk’ in mijn wijk?! Wat levert samenwerking op? organiseert ZorgImpuls dit voorjaar bijeenkomsten voor eerstelijnszorgverleners, welzijnsorganisaties en andere betrokkenen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Lansingerland en Barendrecht. U bent van harte uitgenodigd.

Lees meer

Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht 2014 open

Wilt u een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl van kinderen met (ernstig) overgewicht? Vanaf heden tot 3 juni 2014 kunnen lokale sport- en beweegaanbieders via de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht een subsidieaanvraag indienen. Als startpunt van de subsidieaanvraag biedt ZorgImpuls de Wijkscan ‘Gezondheid, sport en zorg’.

Lees meer

De huisartsenpraktijk van nu

Al een aantal jaren werken in de regio Rotterdam de georganiseerde eerstelijnscentra, LHV Kring Rotterdam, CHPR, ROC Albeda, ROC Zadkine en Calibris samen in het kader van de “arbeidsmarkt voor doktersassistenten”. De toename van diverse, soms nieuwe, functionarissen in de eerstelijnspraktijk en de ontwikkelingen hierbij, maakt dat het projectteam heeft besloten om de aandacht te verbreden.

Lees meer

Gezondheidscentrum Lijn 2 van start

In Feijenoord – op de kruising van de wijken Bloemhof, Hillesluis en Afrikaanderwijk – is een nieuw gezondheidscentrum van start gegaan: Gezondheidscentrum Lijn 2. Op Slaghekstraat 251 kunnen bewoners vanaf medio februari terecht voor huisartsenzorg, apotheek, oefentherapie, ggz, diëtetiek, logopedie, thuiszorg en STAR. De naam Lijn 2 komt van tramlijn 2 en staat daarmee symbool voor verbinding en beweging.

Lees meer

Opening Medisch Centrum Oude Wal

Hoogvliet heeft er een Medisch Centrum bij. Op 3 april jl. vond de officiële opening plaats van een modern centrum op de Oude Wal 24 in Rotterdam Hoogvliet. Marco Florijn opende het centrum en benadrukte het doorzettingsvermogen van de betrokken zorgverleners.

Lees meer

Medisch Hart Bleiswijk officieel geopend

Het Medisch Hart Bleiswijk, gezondheidscentrum en herstelhotel onder één dak, is op vrijdag 29 maart officieel geopend. Ruim 150 genodigden hebben gehoord hoe het Medisch Hart Bleiswijk tot stand gekomen is.

Lees meer

Meer nieuws

Diabetes en ramadan: maak het bespreekbaar. NDF en JVO presenteren geactualiseerde toolbox voor behandelaars

Lancering Zorgenz.nl voor cure, care et cetera

Echtpaar Koeman geeft aftrap voor Academisch Borstkankercentrum

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Nascholing Bevolkingsonderzoek darmkanker in de (huisartsen)praktijk

15 april 2014

Zomercarrousel 2014

15 mei 2014

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

10 juni 2014