U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Zorgpoort bijeenkomst over decentralisaties

Drie keer per jaar verandert Nieuwspoort, internationaal perscentrum en sociëteit in Den Haag, in “Zorgpoort”. Zorgpoort is een ontmoetingsplatform van politiek, zorgorganisaties, wetenschap en media. Ofwel een plek waar landelijke beleidsbepalers met zorgverleners uit de praktijk spreken en met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Op 11 maart jl. stond Zorgpoort in het teken van aankomende decentralisaties met de titel ‘De zorg komt naar u toe’.

Lees meer

Veranderingen Beweegkracht Rotterdam

Het netwerkplatform Beweegkracht Rotterdam richt zich al enkele jaren op de verbinding tussen zorg, sport en welzijn en biedt sinds 2013 meer wijkgerichte en vraaggerichte ondersteuning. Beweegkracht zet deze ondersteuning voort in samenwerking met de gemeente Rotterdam directie Sport & Cultuur, GGD, Stichting Sportsupport en ZorgImpuls. Vanwege de ontwikkeling van een sportdatabase zal het een en ander gaan veranderen voor de website beweegkrachtrotterdam.nl.

Lees meer

Vooraankondiging congres over huiselijk geweld en kindermishandeling

Op 12 juni 2014 organiseert de GGD Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met ZorgImpuls, regionale zorgaanbieders en beroepsverenigingen een congres over huiselijk geweld en kindermishandeling in de (para)medische sector. Het congres is bedoeld voor alle zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg in de regio.

Lees meer

Nieuwe voorzitter en vicevoorzitter Raad van Advies

Na zijn jarenlange betrokkenheid verliep eind 2013 de zittingstermijn van René Erkelens (fysiotherapeut) in de Raad van Advies van ZorgImpuls. Rick Zee heeft zijn vertegenwoordiging namens de fysiotherapeuten in de Raad van Advies overgenomen. Guus Reuter (logopedist) is benoemd tot voorzitter en Laura Bunnik (oefentherapeut) tot nieuwe vicevoorzitter.

Lees meer

Jaarbericht 2013

In jaarbericht 2013 leest u op hoofdlijnen welke resultaten ZorgImpuls samen met de eerste lijn heeft gerealiseerd. Resultaten op het gebied van praktijkvoering, wijkgerichte zorg en verschillende zorgthema’s.

Lees meer

Meer nieuws

Alarm huisartsen over ouderenzorg (NOS)

Huisartsen bezorgd over thuiswonende ouderen (LHV)

Veel belangstelling voor symposium Alzheimercentrum Zuidwest Nederland (Havenziekenhuis)

Kamerbrief over dieetadvisering in ketenzorg

Officiële opening Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC – Havenziekenhuis op 4 april

Huisarts: boegbeeld van de Nederlandse gezondheidszorg (Rabobank cijfers en trends)

Nieuwsbrief voor Wijkteams en VraagWijzers, nummer 1 | maart 2014 (Gemeente Rotterdam)

Huisartsen, poh’s-ggz en andere belangstellenden kunnen zich abonneren op de digitale nieuwsbrief van Riagg Rijnmond, die één keer per twee maanden verschijnt. Meld u aan op www.riaggrijnmond.nl/Verwijzers of stuur een mail aan pr@riaggrijnmond.nl

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Nationale Diabetes Dag

28 maart 2014

Dialoogdagen toekomst jeugdgezondheidszorg

3 april 2014

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen

3 april 2014

Opening Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC - Havenziekenhuis

4 april 2014

Nascholing Bevolkingsonderzoek darmkanker in de (huisartsen)praktijk

15 april 2014