U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Regionale redactie brengt doktersassistent onder de aandacht

Zorg op Zuid Rotterdamse gezondheidscentra, Fonds Achterstandswijken Rotterdam en ZorgImpuls hebben dit jaar een regionaal redactieteam gevormd. De “regionale redactie” schrijft over het werk van de eerste lijn in de regio Rotterdam en stuurt daar persberichten over uit. En met succes. De Gezondheidskrant.nl, Radio Rijnmond en FunX pakten het eerste persbericht 'Er komt een patiënt bij de doktersassistent' op.

Lees meer

Springtij tijdens de Zomercarrousel

Tijdens de Zomercarrousel van donderdag 15 mei a.s. ziet u ‘Springtij’, een confronterende en inspirerende muziektheatervoorstelling over verlangen, dilemma’s, ontkenning, waarden en zelfmanagement. ‘Springtij’ is speciaal geschreven voor eerstelijnszorgverleners, maar is ook heel relevant en interessant voor eenieder die met de eerste lijn samenwerkt. Bent u benieuwd naar de voorstelling?

Lees meer

Uw idee gevraagd voor structureel verbinden eerstelijnszorg en sport- en beweegmogelijkheden

Aandacht voor voeding, beweging en gezondheid was er volop op de leefstijlmarkt van 1 maart jl. in Hillegersberg-Schiebroek. 130 Wijkbewoners namen deel aan diverse activiteiten en maakten kennis met zorgverleners, sport- en beweegaanbieders. Ook werd een beweegmagazine gepresenteerd om passend, laagdrempelig sport- en beweegaanbod te vinden. Heeft u een idee hoe eerstelijnszorg en sport-/beweegmogelijkheden nog meer structureel met elkaar verbonden kunnen worden? We horen het graag.

Lees meer

Meer nieuws

Huisartsenzorg voor patiënten met een AWBZ-indicatie

Kamerbrief ‘Samenhang in zorg en ondersteuning’, o.a. over de samenhang tussen de Wmo, WIz en de aangepaste Zorgverzekeringswet (hoofdstuk 2 gaat over de wijkverpleging)

Geef uw FTO-bijeenkomst een nieuw impuls met Medicijnbalans

Digitale samenwerkingsgids met kennis, ervaringen en suggesties van zorgvernieuwers

Win €75.000 met een vernieuwend idee voor mantelzorg

Jeugdbeleid Charlois

Preconceptie-vragenlijst nu ook beschikbaar in Chinees, Engels, Turks en Arabisch

Er is nog te veel onwetendheid over taalstoornissen

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Nationale Diabetes Dag

28 maart 2014

Dialoogdagen toekomst jeugdgezondheidszorg

3 april 2014

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen

3 april 2014