U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Ggz-praktijken bundelen de krachten

Op 15 januari jl. hebben 20 eigenaren van vrijgevestigde ggz-praktijken een intentieovereenkomst ondertekend voor de oprichting van een ggz-coöperatie voor Rotterdam en omliggende gemeenten. De coöperatie i.o. beoogt het beste van twee werelden: kleinschaligheid en laagdrempeligheid in de wijk en herkenbaarheid en aanspreekbaarheid regionaal.

Lees meer

Informatiebijeenkomst ‘Ggz en huisartsenzorg’ goed bezocht

Op 5 februari jl. hielden IZER en ZorgImpuls de informatiebijeenkomst ‘Ggz en huisartsenzorg’. De bijeenkomst werd goed bezocht door zo’n 40 personen waaronder 30 huisartsen. ZorgImpuls gaf een presentatie over de veranderingen in de ggz per 2014. Hierbij is ingezoomd op de uitdagingen die de veranderingen voor de huisartsenzorg met zich meebrengen; de huisarts heeft immers een centrale rol in het nieuwe stelsel.

Lees meer

COPD-zorg (ketenzorg) in Nieuwerkerk

Onder aanvoering van HOED Nieuwerkerk is het afgelopen jaar ketenzorg voor COPD-patiënten in Nieuwerkerk opgezet. Het samenwerkingsverband heeft afspraken gemaakt over de kwaliteit van COPD-zorg en de manier van samenwerken. Voor de financiering is een koptarief aangevraagd. ZorgImpuls heeft het samenwerkingsverband hierbij begeleid.

Lees meer

Nieuwe ronde Sportimpuls in 2014

Sportimpuls is een subsidieregeling voor lokale sport- en beweegaanbieders die activiteiten ondernemen om meer mensen te laten sporten en bewegen. Na de rondes in 2012 en 2013 heeft u ook in 2014 weer de kans om een aanvraag in te dienen voor Sportimpuls. De belangrijkste pijlers hiervoor zijn: een vraaggerichte aanpak, lokale samenwerking en borging van het project.

Lees meer

Meer nieuws

Landelijk Platform Ggz is op zoek naar meedenkers

Ouderen na ziekenhuisopname toch weer naar verzorgingshuis om te herstellen

IJsselland ziekenhuis heeft beste zorgpad

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

8 april 2014

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

10 juni 2014

Motiverende gesprekstechnieken (MI)

29 september 2014