U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Vooraankondiging: 15 mei Zomercarrousel 2014!

De voorstelling ‘Springtij’ van theatergroep Plezant staat dit jaar centraal tijdens de Zomercarrousel. ‘Springtij’ gaat over zelfmanagement in de eerstelijnszorg. Over meer eigen regie bij de patiënt. Over de rol van de eerstelijnszorgprofessional hierin. Het is een confronterend en inspirerend stuk over verlangen, dilemma’s, ontkenning, waarden en zelfmanagement.

Lees meer

Focusbijeenkomst mantelzorgondersteuning in de huisartsenpraktijk

Context en ZorgImpuls voeren komend jaar in samenwerking met LHV Kring Rotterdam, gemeente Rotterdam cluster Maatschappelijke Ondersteuning en Achmea een pilot uit naar mantelzorgondersteuning in de huisartsenpraktijk in deelgemeenten Overschie, Ommoord, Hillegersberg en Delfshaven. Het doel is te onderzoeken of de methodiek Preventieve Ondersteuning Mantelzorg uitvoerbaar is binnen de huisartsenpraktijk. In het kader van de pilot organiseren wij een focusbijeenkomst. Huisartsen en praktijkondersteuners zijn van harte uitgenodigd.

Lees meer

Veranderingen ggz 2014

Nu het 2014 is, zijn de aangekondigde wijzigingen in de ggz een feit. We hebben de veranderingen voor u op een rij gezet op onze website. We verwijzen naar diverse documenten en websites over het onderwerp, bijvoorbeeld de gezamenlijke website van veldpartijen die betrokken waren bij het bestuurlijk akkoord ggz. Op deze website vindt u een antwoord op vrijwel al uw vragen over de veranderingen in de ggz.

Lees meer

Vind collega’s en zorginstellingen in uw werkgebied

Wilt u weten wie er zich nog meer bevinden in uw werkgebied en wat er speelt? Op www.zorgImpuls.nl/werkgebied vindt u per (deel)gemeente een kaart waarop u kunt zien op welke locaties bij u in de buurt uw collega’s in de eerstelijnszorg werkzaam zijn. Onlangs hebben we de gegevens uitgebreid met een selectie zorginstellingen, namelijk Centra voor Jeugd en Gezin, vraagwijzers, ziekenhuizen, verzorg- en verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties. U vindt deze instellingen via het tweede tabblad onder de kaart.

Lees meer

Meer nieuws

Stagevergoeding stagiairs huisartsenzorg (dit bericht geldt niet voor de cao gezondheidscentra)

IZER van commanditaire vennootschap naar een coöperatieve vereniging per 2014

Agenda

Leefstijlcoaching. Hoe doe je dat? (21 januari en 28 januari 2014)

21 januari 2014

Zorgpaden Congres

7 februari 2014