U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Veranderingen in de ggz op een rij

Per 2014 staan er veel veranderingen op stapel binnen de ggz sector. Uitgangspunt in het beleid is organisatie van zorg rond de patiënt. Dit vereist een samenhangend aanbod van huisartsenzorg en geneeskundige ggz en de samenhang van ggz met de somatiek (integrale zorg) en met andere sectoren zoals welzijn en jeugdzorg. Wij hebben deze veranderingen voor u op een rij gezet op onze website.

Lees meer

Verkenning naar substitutie van zorg in de regio Rotterdam

ZorgImpuls heeft uitgezocht hoe het gesteld is met de substitutie van zorg in de regio Rotterdam. Hoe ver is men? Wat zijn de huidige knelpunten en belemmeringen? Welke kansen en mogelijkheden zijn er? Maar vooral ook om inzichtelijk te maken wat de eerste lijn nodig heeft om te komen tot deze verschuiving van zorg van de tweede naar de eerste lijn met behoud van kwaliteit en vermindering van zorgkosten.

Lees meer

Start 'InEen', vereniging van organisaties voor eerstelijnszorg

Tijdens een bijeenkomst van leden van de drie fusiepartijen LOK (Landelijke Organisatie voor Ketenzorg), LVG (Landelijke Vereniging Georganiseerde Eerstelijnszorg) en VHN (Vereniging Huisartsenposten Nederland) hebben zij officieel hun akkoord gegeven aan de fusie. De naam van de nieuwe brancheorganisatie, die per 1 januari 2014 van start gaat, is daarmee ook bekend: InEen, vereniging van organisaties voor eerstelijnszorg.

Lees meer

Oproep GENERO voor deelname regionaal implementatieplan

GENERO doet een oproep aan haar netwerkpartners voor deelname aan het regionale implementatieplan. De focus ligt hierbij op geïntegreerde ouderenzorg, lopend van wonen en welzijn tot aan de care en cure. De oproep is dan ook gericht op samenwerkingsverbanden waarbinnen deze geïntegreerde zorg en ondersteuning verder tot stand kan worden gebracht.

Lees meer

Bijeenkomst oefentherapeuten VvOCM

Op 12 oktober jl. organiseerde het regioteam Zuid-Holland van de Vereniging van Oefentherapeuten en Mensendieck (VvOCM) een regiobijeenkomst. Adviseur Kirsten Kirschner van ZorgImpuls gaf samen met oefentherapeut Laura Bunnik een workshop aan de deelnemers uit district Rotterdam. Twee thema’s stonden op de agenda: patiënttevredenheid en de ontwikkelingen in de eerstelijnsgezondheidszorg.

Lees meer

Terugblik overige regiobijeenkomsten najaar 2013

Dit najaar heeft ZorgImpuls weer een rondje door zijn regio gemaakt. In de verschillende deelgemeenten van Rotterdam en de gemeenten Zuidplas en Lansingerland organiseerden wij bijeenkomsten voor eerstelijnszorgverleners. We berichtten eerder over de bijeenkomsten in Zuidplas en Rotterdam Prins-Alexander. In dit bericht leest u over de bijeenkomsten in Kralingen-Crooswijk, Lansingerland, Charlois, Hoogvliet en Pernis.

Lees meer

Vacature lid Raad van Advies per 1-1-2014

Conform het rooster van aftreden treedt per 1 januari 2014 één van de leden Raad van Advies van ZorgImpuls af. Hierdoor ontstaat een vacature voor een lid Raad van Advies namens de beroepsgroep fysiotherapeuten. Indien u belangstelling heeft voor deze functie, dan kunt u vóór 10 januari 2014 reageren.

Lees meer

Meer nieuws

Drukbezocht congres Nationaal Programma Ouderenzorg: NPO met drie jaar verlengd

Tarieven huisartsenzorg 2014 bekend

Rapport en aanbevelingen business case PreventieConsult Cardiometabool risico

Persoonlijk videogesprek bespaart longpatiënten reistijd

Agenda

Leefstijlcoaching. Hoe doe je dat? (21 januari en 28 januari 2014)

21 januari 2014

Zorgpaden Congres

7 februari 2014