U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Veelgestelde vragen over generalistische basis ggz en poh-ggz 2014

Het nieuwe stelsel voor de curatieve ggz en de aangepaste regeling poh ggz roepen nog veel vragen op. Veldpartijen hebben het initiatief genomen om de vragen en antwoorden te inventariseren. Op basis daarvan heeft het ministerie van VWS, in samenwerking met de partijen die betrokken zijn bij het bestuurlijk akkoord ggz, een document opgesteld met de meest relevante vragen en antwoorden.

Lees meer

Website Zorg Op de Juiste Plek vernieuwd

Meer gebruiksgemak, beter overzicht en daarmee meer inspiratie, kennis en informatieoverdracht: het kennisplatform Zorg Op de Juiste Plek heeft een nieuw jasje! U bent hier op de juiste plek voor het uitwisselen van ideeën, het vinden van goede voorbeelden en het delen van kennis over initiatieven die leiden tot substitutie (verplaatsing) van zorg.

Lees meer

CVA-zorgvernieuwingen in Rotterdam

Nieuwe ontwikkelingen in de CVA-ketenzorg, zoals de nazorg van CVA-patiënten in de eerste lijn, stonden centraal tijdens het symposium 'CVA-zorgvernieuwingen in Rotterdam' op 18 november jl. ZorgImpuls organiseerde dit symposium in opdracht van het project 'CVA –(na)zorg op orde' en het eerstelijns CVA-netwerk Rotterdam.

Lees meer

Terugblik regiobijeenkomsten Zuidplas en Rotterdam Prins-Alexander

Dit najaar heeft ZorgImpuls weer een rondje door zijn regio gemaakt. In de verschillende deelgemeenten van Rotterdam en de gemeenten Zuidplas en Lansingerland organiseerden wij bijeenkomsten voor eerstelijnszorgverleners. In dit bericht leest u over de bijeenkomsten in Zuidplas en Rotterdam Prins-Alexander.

Lees meer

Herhaling scholing ‘Leefstijlcoaching’ in januari 2014

Hoe kunnen zorgprofessionals hun cliënten stimuleren om in beweging te komen? En hoe krijgen zorgprofessionals cliënten zo ver dat zij de juiste keuzes op het juiste moment maken en hier blijvend hun gewoonten op aanpassen? Wegens succes herhalen we de scholing ‘Leefstijlcoaching’ op 21 en 28 januari 2014, speciaal voor huisartsen, praktijkondersteuners somatiek/ggz, diëtisten en fysiotherapeuten.

Lees meer

Vacatures in de eerste lijn

Bent u op zoek naar een opvolger of nieuwe collega voor uw praktijk? Of bent u zelf op zoek naar een baan als eerstelijnszorgverlener in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Barendrecht? Laat het ons dan weten. ZorgImpuls heeft een database met vacatures en CV’s en kan aanbieders en vragers met elkaar in contact brengen. In dit bericht een overzicht van vacatures op dit moment.

Lees meer

Meer nieuws

Even buurten Rotterdam lanceert toolbox

Van Rijn: verzorging en verpleging in één hand binnen de Zorgverzekeringswet

Sportimpuls: de volgende ronde gaat open in 2014

Opleiding Praktijkmanagement eerstelijns- en ketenzorg (Inholland Academy)

Borstkliniek Rijnmond Noord van start

Agenda

Workshop Starten met Twitter, Facebook en LinkedIn: de basis

28 november 2013

Workshop Social Media gevorderd: van gebruiken tot effectief inzetten!

28 november 2013

Workshop E-health: de sprong naar zorgorganisatie 2.0

28 november 2013

Leefstijlcoaching. Hoe doe je dat? (21 januari en 28 januari 2014)

21 januari 2014