U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuwe koers Stichting Capelse Fysiotherapeuten

“Beginnen met elementaire zaken, dat heeft duidelijkheid opgeleverd”, aldus een Capelse fysiotherapeut na afloop van een intensief traject over de toekomst van de Stichting Capelse Fysiotherapeuten (SCF). Tijdens de afgelopen zomermaanden heeft ZorgImpuls de SCF begeleid bij het bepalen van een nieuwe koers.

Lees meer

Medewerking apothekers en huisartsen gevraagd bij quick scan medicatieoverdracht

Het overdragen van medicatiegegevens tussen zorgverleners is al enige tijd verplicht. Sinds 2011 is er een landelijke richtlijn voor. De regionale projectgroep ‘Medicatieoverdracht in de eerste lijn’ werkt aan de lokale inbedding van de richtlijn en richt zich daarbij op een gezamenlijke aanpak tussen huisartsen en apothekers. Om de medicatieoverdracht te verbeteren heeft de projectgroep een quick scan ontwikkeld. Huisartsen en apothekers in de regio Rotterdam ontvangen deze eind oktober per e-mail.

Lees meer

Cursus 'Samen Sportief Afvallen' in Charlois

Sportzone Rotterdam Charlois, een samenwerkingsverband van zes maatschappelijke sportverenigingen in Rotterdam Charlois, heeft een Sportimpuls-subsidie gekregen om de komende twee jaar 40 cursussen Samen Sportief Afvallen te organiseren. Sportzone Rotterdam Charlois organiseert deze cursussen zelf en ondersteunt en financiert organisaties of verenigingen die deze cursus zelf willen organiseren.

Lees meer

Komt u ook naar symposium ‘CVA-zorgvernieuwingen in Rotterdam’?

Eerstelijnsnetwerk CVA Rotterdam, Rotterdam Stroke Service, Thuiszorg Rotterdam, Laurens en ZorgImpuls organiseren het symposium ‘CVA-zorgvernieuwingen in Rotterdam’ op maandag 18 november 2013. Wilt u er ook bij zijn? Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Lees meer

Regiobijeenkomsten eerstelijnszorgverleners op komst

ZorgImpuls is in april gestart met een rondje door zijn werkgebied. In het voorjaar zijn enkele bijeenkomsten georganiseerd. Ook in het najaar organiseren we weer bijeenkomsten voor eerstelijnszorgverleners in de verschillende deelgemeenten van Rotterdam en de gemeenten Zuidplas en Lansingerland. U bent van harte uitgenodigd.

Lees meer

Vacature lid Raad van Toezicht

Conform het rooster van aftreden treedt per 1 januari 2014 één van de leden Raad van Toezicht van ZorgImpuls af. Hierdoor ontstaat een vacature voor een lid Raad van Toezicht.

Lees meer

Vacatures in de eerste lijn

Bent u op zoek naar een opvolger of nieuwe collega voor uw praktijk? Of bent u zelf op zoek naar een baan als eerstelijnszorgverlener in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Barendrecht? Laat het ons dan weten. ZorgImpuls heeft een database met vacatures en CV’s en kan aanbieders en vragers met elkaar in contact brengen. In dit bericht een overzicht van vacatures op dit moment.

Lees meer

Wegens succes herhalen we de scholing ‘Leefstijlcoaching’

Hoe kunnen zorgprofessionals hun cliënten stimuleren om in beweging te komen? En hoe krijgen zorgprofessionals cliënten zo ver dat zij de juiste keuzes op het juiste moment maken en hier blijvend hun gewoonten op aanpassen? Wegens groot succes herhalen we de scholing ‘Leefstijlcoaching’ op 5 en 12 november, speciaal voor praktijkondersteuners somatiek/ggz. Ook diëtisten en fysiotherapeuten zijn van harte welkom!

Lees meer

Meer nieuws

Cao Gezondheidscentra/AHG 2011-2013 goedgekeurd

Fiscus zit fout in BTW-kwestie zorg

Stimuleringsregeling voor opleiding VS PA huisartsenzorg van kracht

Rapport NIVEL ‘Ruimte voor substitutie?’

Agenda

7e Nationale congres COPD Ketenzorg

31 oktober 2013

Congres 'De Eerste Lijn Transformeert'

1 november 2013

Focusdag 2013: dé dag voor de jeugdprofessional

5 november 2013

Training Meldcode huiselijk geweld

5 november 2013

Leefstijlcoaching. Hoe doe je dat? (5 november en 12 november)

5 november 2013

Kringsymposium "Groeiende Verloskunde"

7 november 2013

Presentatie gemeentescan gemeente Barendrecht

7 november 2013