U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Regiobijeenkomsten eerstelijnszorgverleners op komst

ZorgImpuls is in april gestart met een rondje door zijn werkgebied. In het voorjaar zijn enkele bijeenkomsten georganiseerd. Ook in het najaar organiseren we weer bijeenkomsten voor eerstelijnszorgverleners in de verschillende deelgemeentes van Rotterdam en de gemeentes Zuidplas en Lansingerland. U bent van harte uitgenodigd.

Lees meer

Huisartsen en zorginstellingen sluiten overeenkomst voorbehouden handelingen

Negen zorginstellingen, verenigd in Conforte*, en de LHV-huisartsenkring District Rotterdam tekenden woensdag 11 september jl. de raamovereenkomst ‘voorbehouden handelingen’. De zorginstellingen voldoen zo aan hun verplichting om beleid te ontwikkelen voor de gedegen uitvoering van voorbehouden handelingen bij verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT).

Lees meer

VWS zet de lijn door in 2014: betere zorg, beheerste uitgaven

VWS zet in 2014 de lijn versterkt door om de zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar te laten zijn. Door de curatieve zorg slimmer te organiseren. Met zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt, substitutie naar huisartsenzorg en zelfzorg evenals specialisatie van complexe zorg. Er komt een versobering van het pakket. VWS wil fraude en verspilling aanpakken. Zinnige zorg is een belangrijk aandachtspunt. Het kabinet wil hierover een maatschappelijke discussie.

Lees meer

Heeft u zich al aangemeld voor congres 'De eerste lijn transformeert' op 1 november?

Op 1 november 2013 vindt voor de vierde keer het landelijk congres Eerste Lijn plaats, georganiseerd door het Jan van Es Instituut, in samenwerking met de LVG, het ROS-netwerk en Zorggroep Almere. Dit jaar is het onderwerp `Samenwerking tussen nulde en eerste lijn’. Vanuit wetenschappelijke, beleidsmatige en praktische zijde wordt belicht welke transformaties er nodig zijn om wijkgericht werken te kunnen realiseren en krijgt u aan de hand van goede voorbeelden suggesties hoe u dit vorm kunt geven. In dit bericht leest u enkele nieuwtjes over het programma.

Lees meer

Vacatures in de eerste lijn

Bent u op zoek naar een opvolger of nieuwe collega voor uw praktijk? Of bent u zelf op zoek naar een baan als eerstelijnszorgverlener in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Barendrecht? Laat het ons dan weten. ZorgImpuls heeft een database met vacatures en CV’s en kan aanbieders en vragers met elkaar in contact brengen. In dit bericht een overzicht van vacatures op dit moment.

Lees meer

Meer nieuws

Pulse wint Achmea Quality Award

Nieuwe regeling poh-ggz voor huisartsen

Huisarts krijgt centrale positie in de ggz

Informatie over bevallen in Spijkenisse Medisch Centrum voor verloskundige zorgverleners

Opbouw eerstelijnszorg stagneert (De Eerstelijns)

Agenda

GENERO-symposium over wijkgerichte aanpak in zorg en welzijn

26 september 2013

Co-creatie workshop 'Beter Stoppen' met roken

26 september 2013

De Machinist III: symposium astma- en copd-zorg

1 oktober 2013

Netwerkbijeenkomst 'Samen in gesprek over passende hulp bij mensen met dementie'

3 oktober 2013

Startersdag huisartsen

5 oktober 2013