U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Oproep ZonMw voor subsidieaanvragen programma 'Op één lijn'

Voor deze ronde is € 500.000 beschikbaar voor zo'n 5 tot 6 projecten. Tot 24 september 15.00 uur kunt u een subsidieaanvraag indienen. Zowel voorstellen voor beschrijvend onderzoek, voor onderzoek naar oorzaak-gevolg-relaties als voor projecten gericht op het (door)ontwikkelen van meetinstrumenten.

Lees meer

Wegens succes herhalen we de scholing ‘Leefstijlcoaching’

Hoe kunnen zorgprofessionals hun cliënten stimuleren om in beweging te komen? En hoe krijgen zorgprofessionals cliënten zo ver dat zij de juiste keuzes op het juiste moment maken en hier blijvend hun gewoonten op aanpassen? Wegens groot succes herhalen we de scholing ‘Leefstijlcoaching’ op 5 en 12 november, speciaal voor praktijkondersteuners somatiek/ggz.

Lees meer

Regiobijeenkomst logopedisten op 14 november

Zorggroep logopedisten Rotterdam "Zoloro" organiseert donderdag 14 november a.s. een regiobijeenkomst voor logopedisten in Groot Rijnmond. Wilt u er bij zijn? Noteert u deze datum dan alvast in uw agenda. De bijeenkomst vindt plaats in Kinderboekhandel De Kleine Kapitein in Rotterdam vanaf 18:30 uur.

Lees meer

Regionaal scholingsoverzicht

Bent u al bekend met www.nascholingsoverzicht.nl? U vindt er een overzicht van nascholingen in Rotterdam en omstreken. De site is door de Huisartsenkring District Rotterdam gelanceerd voor de gehele eerste lijn. Diverse organisaties plaatsen er zelf hun scholingsaanbod. Zij kunnen daarbij rekening houden met activiteiten van anderen.

Lees meer

ZorgImpuls heeft een nieuw kantoor

We zijn verhuisd. “Eindelijk” zult u onze medewerkers horen zeggen, omdat het oude kantoor al langere tijd niet meer voldeed. U vindt het nieuwe kantoor van ZorgImpuls op de vijfde etage van gebouw ‘De Leuve’ aan de Schiedamsedijk 41a in Rotterdam. Ons telefoonnummer is nog altijd 010 – 24 10 222. Ook alle mobiele nummers en e-mailadressen blijven onveranderd.

Lees meer

Medische start-ups kunnen ook deelnemen aan internationale competitie van Erasmus Centre for Entrepreneurship

‘Get in the Ring: The Investment Battle’ daagt Nederlandse start-ups uit om te pitchen voor internationale topinvesteerders. Deelnemers maken kans op een investering tot 1 miljoen euro. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship biedt in samenwerking met de gemeente Rotterdam een extra programma aan medisch gerelateerde start-ups die zich hebben aangemeld voor Get in the Ring.

Lees meer

Meer nieuws

Nieuwe website van Zorg voor Innoveren wijst weg in bekostiging en financiering van e-health

Zorgaanbod Spijkenisse Medisch Centrum

Lagere zorgpremie in 2013 door positieve resultaten verzekeraars

Dalende trend contacten met huisartsenposten zet in 2012 door

Vernieuwde website en toolkit Zorg voor Veilig

Kennisdocument Sociale Wijkteams in ontwikkeling

Zie www.nascholingsoverzicht.nl voor het regionale scholingsaanbod

Agenda

Basisscholing Cervix-screening

24 september 2013

GENERO-symposium over wijkgerichte aanpak in zorg en welzijn

26 september 2013

De Machinist III: symposium astma- en copd-zorg

1 oktober 2013

Startersdag huisartsen

5 oktober 2013