U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Zorgakkoord: heldere afspraken voor eerste lijn

Minister Schippers en de zorgsectoren medisch specialistische zorg, eerstelijnszorg en ggz hebben hard gewerkt aan én zijn tevreden met het akkoord dat 16 juli jl. aan de Eerste en Tweede Kamer is aangeboden. De opbrengst voor de eerste lijn is vooral duidelijkheid over de rol die zij in het zorgveld gaat spelen in de periode 2014 - 2017. En die rol wordt steeds belangrijker, zowel in de bijdrage aan de bezuinigingen als in de afspraken die met alle partijen zijn gemaakt.

Lees meer

Jaarbericht 2012

In het jaarbericht 2012 van ZorgImpuls werpen we een terugblik op de vele ontwikkelingen in de eerste lijn die het afgelopen jaar in de regio hebben plaatsgehad. We kunnen concluderen dat de beschikbare ROS-middelen op goede wijze zijn aangewend om (door)ontwikkelingen en verbeteringen in de geïntegreerde eerste lijn te helpen realiseren. Wij danken iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Lees meer

Bijeenkomsten over wijkgerichte samenwerking

De gemeente Rotterdam en Achmea organiseerden op 3 en 4 juli jl. wijkbijeenkomsten om regionale initiatieven en netwerken “op te halen” en op die manier zicht te krijgen op de huidige samenwerking binnen zorg en welzijn in de wijken. De bijeenkomsten vonden plaats in een open en constructieve sfeer. De resultaten worden vertaald naar een wijkprojectplan, dat zal worden vormgegeven in een vervolgbijeenkomst met partijen uit de wijk.

Lees meer

Startbijeenkomst in deelgemeente Noord over Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel

Eind mei is het Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel door de gemeente Rotterdam vastgesteld. Vanaf 2015 kunnen Rotterdammers voor jeugdhulp terecht in hun eigen wijk. De gemeente organiseert een startbijeenkomst in deelgemeente Noord om jeugdprofessionals te informeren over het Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel. Ook eerstelijnszorgverleners zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

Lees meer

Vervolg van Samen Sportief Afvallen

Per 1 januari 2013 is de financiering van het programma Samen Sportief Afvallen (SSA) via ZonMw binnen het programma ‘Preventiekracht dicht bij huis’ gestopt. Dat betekent echter niet dat er een eind komt aan het programma. Samen Sportief Afvallen is een mooi beweegprogramma, gericht op de burger, waarbij een warme overdracht wordt gecreëerd tussen zorg en sport/beweegactiviteiten.  In dit nieuwsbericht leest u meer over de mogelijkheden en het vervolg.

Lees meer

Vacatures in de eerste lijn

Bent u op zoek naar een opvolger of nieuwe collega voor uw praktijk? Of bent u zelf op zoek naar een baan als eerstelijnszorgverlener in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Barendrecht? Laat het ons dan weten. ZorgImpuls heeft een database met vacatures en CV’s en kan aanbieders en vragers met elkaar in contact brengen. We geven u een overzicht van vacatures op dit moment.

Lees meer

Meer nieuws

Zorgverzekeraars gaan mogelijk jeugd ggz inkopen

Decentralisatie jeugdzorg in Rotterdam

Agenda

Basisscholing Cervix-screening

3 september 2013

Kortdurende Oplossingsgerichte Therapie (KOT) training (2, 16 en 30 oktober)

2 oktober 2013

7e Nationale congres COPD Ketenzorg

31 oktober 2013

Congres 'De Eerste Lijn Transfomeert'

1 november 2013