Fijne zomervakantie gehad? In deze nieuwsbrief weer een selectie ontwikkelingen uit de afgelopen periode. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuws

Digitaal gegevens uitwisselen in de geboortezorg: regio Rijnmond gaat het doen!

Met trots laat het District Verloskundig Platform (DVP) Rijnmond weten dat de zorgverleners in de regio Rijnmond gegevensuitwisseling in de geboortezorg gaan digitaliseren. Om dit te realiseren heeft het DVP Rijnmond deze week de VIPP Babyconnect subsidie ontvangen van het Ministerie van VWS.

Lees meer

Geboortezorg: Positieve ervaringen met digitale inzage

Meerdere verloskundigenpraktijken in de regio Rijnmond bieden hun patiënten al langere tijd digitaal inzage in het medisch dossier. Sinds 1 juli is dit wettelijk verplicht en moeten alle zorgverleners aan de slag. Reden voor ZorgImpuls om te onderzoeken hoe de ervaringen hiermee zijn, zowel van zwangere vrouwen als verloskundigen.

Lees meer

Beeldbellen in de eerste lijn: wat zijn uw ervaringen hiermee?

Beeldbellen heeft een vlucht genomen door COVID-19. De reacties zijn divers, zoals blijkt uit diverse krantenkoppen: 'Beeldbellen met patiënt heeft de toekomst', 'GGZ-patiënten: beeldbellen werkt voor geen meter', 'Patiënten positief over beeldbellen met artsen'. ZorgImpuls doet onderzoek naar beeldbellen in de eerste lijn in regio Rotterdam-Rijnmond en vraagt graag uw input.

Lees meer

Blog: De menselijke maat voorop in coronatijd

Onlangs organiseerden wij de derde online inspiratiesessie van ZorgImpuls voor professionals in zorg en welzijn. Persoonlijke verhalen over de coronatijd vormden dit keer de rode draad en samen met de deelnemers kropen we in de huid van patiënten in verschillende sectoren zoals de ouderenzorg, GGZ en geboortezorg.

Lees meer

Update Team ZorgImpuls

De afgelopen maanden heeft ons team versterking gekregen van twee adviseurs, een adviseur in opleiding en een stagiaire. Daarnaast nam adviseur in opleiding Laura Santing afscheid van ZorgImpuls. In dit bericht leest u over haar bijdrage en stellen onze nieuwe collega’s zich voor.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bekijk alle berichten

Agenda

Online inspiratiesessie: Impact realiseren, wat is het en hoe doe je het?

17 september 2020

Online inspiratiesessie: Regionale invloed op Juiste Zorg op de Juiste Plek

22 september 2020

Online inspiratiesessie: Vruchtbare samenwerking patiëntenorganisatie en zorgorganisatie

24 september 2020

Online talkshow #aandeslag

1 oktober 2020
 
 
U ontvangt deze mailing als relatie van ZorgImpuls.
Wilt u geen mailings meer ontvangen? Uitschrijven.