U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Verhuisbericht ZorgImpuls

ZorgImpuls gaat verhuizen! Bezoekers van onze huidige locatie weten dat deze al langer niet meer voldoet. Per 1 september a.s. zijn we gevestigd in ons nieuwe kantoor aan de Schiedamsedijk 41a, 3011 ED Rotterdam. Dat is op de hoek van de Schilderstraat (ofwel de Verlengde Witte de With) en Schiedamsedijk, in kantoorgebouw ‘De Leuve’ op de vijfde etage. We hopen in de toekomst veel eerstelijnszorgverleners en andere samenwerkingspartners te kunnen ontvangen op ons nieuwe adres. Het telefoonnummer van ZorgImpuls blijft ongewijzigd: T 010 – 24 10 222.

Lees meer

Winnaar Impuls ZorgInnovatie 2013

Het project ‘Coach Yourself’, ingediend door Jolande van Teeffelen (diëtistenpraktijk HRC), is uitgeroepen tot winnaar van de Impuls ZorgInnovatie 2013. Het project springt in op het gebrekkige aanbod om jongeren in de puberleeftijd (13 – 18 jaar) te begeleiden bij het reduceren van overgewicht en het stimuleren van een gezonde leefstijl. Gezien hun over het algemeen korte spanningsboog en focus op het hier en nu in plaats van op langetermijneffecten maakt deze doelgroep tot een bijzondere. De aanpak van ‘Coach Yourself’ is vernieuwend, omdat het nauwe samenwerking van een multidisciplinaire team van zorgverleners met de leiding en leerkrachten van een school wordt vormgegeven.

Lees meer

Psychologenpraktijken bundelen krachten

Op 3 juli jl. kwam een mix van eerstelijns-, klinisch-, basis en GZ-psychologen, psychotherapeuten en vrijgevestigde psychiaters bijeen tijdens de werkbijeenkomst over organisatievorming in de ggz. Ongeveer 50 praktijken waren vertegenwoordigd. De bijeenkomst was een vervolg op de informatiebijeenkomst van 14 mei jl.

Lees meer

Verslag bijeenkomst Rotterdam Feijenoord beschikbaar

Tijdens zijn ‘rondje door de regio’ organiseerde ZorgImpuls op 6 juni jl. een bijeenkomst voor eerstelijnszorgverleners in Rotterdam Feijenoord. Zo’n 25 zorgprofessionals en andere geïnteresseerden waren daarbij aanwezig. Zij maakten goed gebruik van de gelegenheid om met elkaar kennis te maken en te netwerken. Samen met de aanwezigen wierp regioadviseur Loek Dresen (ZorgImpuls) een terugblik op de bijeenkomst van 2010.Tijdens de bijeenkomst is verder aandacht besteed aan ontwikkelingen/projecten in de deelgemeente en zijn er diverse aandachtspunten benoemd.

Lees meer

Training kortdurende oplossingsgerichte therapie (KOT)

Op 2 oktober gaat in Rotterdam een driedaagse training van start over Kortdurende Oplossingsgerichte Therapie (KOT). KOT is een innovatieve en efficiënte vorm van psychotherapie, waarbij de kerngedachte is dat de cliënt onbewust al (het begin) van de oplossing met zich mee draagt. De therapeut biedt de context waarin dit naar boven komt. De klant is de expert en vindt dus met support van de therapeut en diens kennis en ervaring zelf de oplossingen. Uniek in deze aanpak is dat de gekozen oplossingen beter in het referentiekader van de cliënt passen. Veranderingen hebben daardoor een natuurlijk karakter en een blijvend effect.

Lees meer

Meer nieuws

Centrale rol huisartsen in ggz

Pilot populatiegerichte zorg

Update rapport over vooroordelen over en discriminatie van ouderen (Pluspunt en RADAR)

Voorlichtingsbijeenkomst Basis ggz door NZA op 28 aug. en 11 sept.

Onderhandelingsresultaten Schippers met ziekenhuizen, medisch specialisten, zelfstandige behandelcentra, GGZ en huisartsen

Agenda

Basisscholing Cervix-screening

3 september 2013

Leefstijlcoaching. Hoe doe je dat? (10 en 17 september)

10 september 2013

Kortdurende oplossingsgerichte therapie (KOT training)

2 oktober 2013

7e Nationale congres COPD Ketenzorg

31 oktober 2013