U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Ondernemen in de zorg is geen eenheidsworst

(Groot) Rotterdam durft. Het streven is om 2030 de meest vitale stad van Europa te zijn (rapport EDBR). En dat is een uitdaging voor de zorgsector. Rotterdam legt de lat hoog. “Hoe hoog legt ú de lat? Met andere woorden, hoe wilt u het ondernemerschap vormgeven? Want het is geen eenheidsworst”, aldus Femke Gronheid, directeur ZorgImpuls. Ze stelde deze vraag aan de ruim 100 deelnemers uit de eerste lijn op de jaarlijkse Zomercarrousel, die gistermiddag plaatsvond in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Het thema: Ondernemen in de zorg.

Lees meer

Op naar meer samenwerking in Barendrecht

30 eerstelijnszorgverleners uit Barendrecht kwamen op 6 juni jl. bij elkaar in theater Het Kruispunt. Zij deden dit op uitnodiging van ZorgImpuls en werden verwelkomd door adviseurs Monique Smit en Margreet Meijer. Als nieuwe ROS in deze regio, wilde  ZorgImpuls graag met de eerste lijn kennismaken. Daarnaast is er o.a. gesproken over het uitvoeren van de gemeentescan en een inventarisatie gedaan van eerstelijnszorgprojecten in Barendrecht.

Lees meer

CRKBO-keurmerk voor bij- en nascholing ZorgImpuls

ZorgImpuls staat per heden ingeschreven bij het Centraal Bureau voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dat betekent dat onze bij- en nascholingen het CRKBO-kermerk hebben en voldoen aan de kwaliteitseisen, waaronder zorgvuldigheid, rechtszekerheid, redelijkheid, betrouwbaarheid en kenbaarheid.

Lees meer

Leefstijlcoaching. Hoe doe je dat?

Hoe kunnen zorgprofessionals hun cliënten stimuleren om in beweging te komen? En hoe krijgen zorgprofessionals cliënten zo ver dat zij de juiste keuzes op het juiste moment maken en hier blijvend hun gewoonten op aanpassen? ZorgImpuls organiseert 10 en 17 september a.s. een scholing speciaal voor praktijkondersteuners somatiek/ggz, diëtisten en fysiotherapeuten.

Lees meer

Verbinden preventie en curatieve zorg, een complex samenspel

Het landelijke project Verankering Ketenaanpak Diabetes (VKD) is afgerond. Centraal in dit project stond de verbinding tussen preventieve en curatieve eerstelijnszorg. VKD was onderdeel van het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD) en had als doel de samenwerking op het gebied van preventie tussen zorgprofessionals in de nulde- en eerste lijn te verbeteren.

Lees meer

Meer nieuws

Met bescheidenheid red je het als organisatie niet

Nieuwe brancheorganisatie voor eerstelijnszorgorganisaties

Mobile doctor Kathleen Paal: "Juist bij kinderen kun je veel met e-Health bereiken"

Verdiepingsleergang geïntegreerde geboortezorg door Jan van Es Instituut

Goed bezochte conferentie over toekomst wonen, zorg en welzijn

Agenda

Derde en afsluitend symposium 'Klaar voor een kind'

3 juli 2013

Werkbijeenkomst 'organisatievorming ggz'

3 juli 2013

Basisscholing Cervix-screening

3 september 2013