U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Specialist ouderengeneeskunde in de huisartsenpraktijk deelt haar ervaringen

Donderdagavond 30 mei jl. vond in Rotterdam de inspirerende expertmeeting 'Specialist ouderengeneeskunde in de huisartsenpraktijk' plaats. De organisatie van deze avond was een samenwerking tussen ZorgImpuls, OSER, IZER, Zorgbelang en GENERO. De in totaal aanwezige 140 huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, praktijkondersteuners, zorgverzekeraars, bestuurders en vertegenwoordigers van ouderen en mantelzorgers betekende een volle zaal met levendige discussies.

Lees meer

Verslag ‘Rondje door de Regio’ Rotterdam Centrum

Op 11 juni jl. maakten ZorgImpuls-adviseurs Annelies de Vries en Margreet Meijer een 'Rondje door de regio'  in deelgemeente Rotterdam Centrum. Vijftien zorg- en hulpverleners waren daarbij aanwezig in Grandcafé Engels. Naast fysiotherapeuten, diëtisten, huisartsen, verloskundige waren er  o.a. vertegenwoordigers van het Havenziekenhuis,  thuiszorgorganisaties, welzijnsorganisaties en de gemeente. De bijeenkomst bood volop gelegenheid om kennis te maken met elkaar en samenwerkingspartners te vinden voor wijkgericht werken.

Lees meer

Initiatief voor scholing over geïntegreerde geboortezorg

Landelijke partijen in het veld van de geboortezorg hebben het initiatief genomen om in samenwerking met het ROS-netwerk Ouder- en Kindzorg een scholing op te zetten voor verloskundige samenwerkingsverbanden (VSV’s) over geïntegreerde geboortezorg.

Lees meer

Impuls Zorginnovatie: deelnemen kan t/m 1 juli 2013

Met de ‘Impuls Zorginnovatie’ geeft ZorgImpuls u de kans om dat multidisciplinaire plan uit te voeren, dat een bijdrage levert aan het versterken van de eerste lijn in Rotterdam, Zuidplas, Lansingerland, Capelle en Barendrecht.

Lees meer

Congres 'De Eerste Lijn Transformeert'

Op 1 november 2013 vindt voor de vierde keer het landelijk congres Eerste Lijn plaats, georganiseerd door het Jan van Es Instituut, in samenwerking met de LVG, het ROS-netwerk en Zorggroep Almere. Dit jaar is het onderwerp 'Samenwerking tussen nulde en eerste lijn’.

Lees meer

Vacatures in de eerste lijn

Bent u op zoek naar een opvolger of nieuwe collega voor uw praktijk of bent u zelf op zoek naar een baan als eerstelijnszorgverlener in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Barendrecht? Laat het ons dan weten. ZorgImpuls heeft een database met vacatures en CV’s en kan aanbieders en vragers met elkaar in contact brengen. In dit bericht een overzicht van vacatures op dit moment.

Lees meer

Meer nieuws

Achmea en gemeente werken samen aan verbetering gezondheid Rotterdammers

Vernieuwde handreiking Gezonde Wijk

ROS’en als sprinkplank voor gemeenten

Opening Longpunt Rotterdam Zuid op 09-10-2013: regionale zorgverleners zijn een belangrijke schakel in het informeren van longpatiënten

Agenda

Zomercarrousel ´Ondernemen? Mij een zorg!´

20 juni 2013

Minisymposium regionaal consortium zwangerschap en geboorte Zuidwest Nederland

26 juni 2013

Werkbijeenkomst 'organisatievorming ggz'

3 juli 2013

Derde en afsluitend symposium 'Klaar voor een kind'

3 juli 2013