U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuwe website en nieuwsbrief ZorgImpuls

ZorgImpuls heeft een nieuwe website en nieuwsbrief om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Op de pagina 'Werkgebied' vindt u een handige ‘wie zit waar’-overzichtskaart. En nog veel meer over samenwerkingsactiviteiten in uw wijk.

Lees meer

Toolkit voor geïntegreerde eerstelijnszorg (GEZ)

Geïntegreerde eerstelijnszorg (GEZ) is een term die gemeengoed is geworden. Het aantal gezondheidscentra en zorggroepen is de afgelopen jaren fors toegenomen. In de praktijk blijkt het realiseren van samenwerking een grote opgave. Er komt veel bij kijken zoals afstemming over visie, beleid en  financiering. ZorgImpuls heeft een speciale GEZ-toolkit ontwikkeld die initiatiefnemers ondersteunt bij het realiseren van hun doelen.

Lees meer

Verbeter de kwaliteit van zorg met een kwaliteitssysteem

Steeds meer partijen stellen eisen aan de zichtbaarheid van kwaliteit van de zorgverlening van de eerstelijnspraktijk. Dit wordt gevraagd door de patiënt, de beroepsvereniging, de collega-zorgverleners, de zorgverzekeraar en waarschijnlijk ook door uzelf. Het zichtbaar maken van de kwaliteit kan onder andere door het invoeren van een kwaliteitssysteem in uw praktijk.

Lees meer

Centrum Vrouw Centraal officieel geopend

Op 21 september jl. is ‘Centrum Vrouw Centraal’ in Rotterdam IJsselmonde officieel geopend. Dit is een uniek multidisciplinair gezondheidscentrum gericht op de vrouw in de vruchtbare leeftijd. In het centrum werken verschillende disciplines intensief met elkaar samen en zij bieden een breed pakket aan verloskundige zorg, fysiotherapie, echoscopie/prenatale screening, doula, lactatiekunde, diëtiek en kraamzorg.

Lees meer

Meer nieuws

NZa beleidsregel 'Eerstelijnsdiagnostiek' met ingangsdatum 1 januari 2013 vastgesteld

Stimuleringregeling innovatie begeleiding Rotterdam 2013 is ingegaan

Studiecentrum voor bedrijf en overheid organiseert cursus 'Inzicht in de gezondheidszorg'

Nictiz heeft een inphographic opgesteld met zeven praktische tips voor informatiebeveiliging bij huisartsenpraktijken en apotheken

RIVM verstuurt nieuwe nieuwsbrief 'Volksgezondheid en zorg'

Agenda

Nieuwe datum Poh-congres "de Drempel"

18 oktober 2012

Verdiepingstraining huiselijk geweld

8 november 2012

Allemaal Beestjes

13 november 2012

Symposium Ouderenzorg

20 november 2012