U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Betere zorg met minder kosten

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteunt en volgt initiatieven gericht op het voorkomen van onnodig dure zorg (substitutie) en het realiseren van een samenhangend aanbod van zorg, ondersteuning en welzijn op lokaal niveau. U kunt hier meer over lezen in de bijbehorende kamerbrief. Ook ZorgImpuls ondersteunt lokale initiatieven op het gebied van substitutie van zorg.

Lees meer

Praktijk ouderengeneeskunde Bertholet wint Koploperpijs

Een mooi voorbeeld van een lokaal initiatief op het gebied van substitutie van zorg is de praktijk ouderengeneeskunde van Ester Bertholet in Velp, Gelderland. Vorige week won zij de Koploperprijs, een prijs voor het meest innovatieve en inspirerende project in de eerste lijn in die regio.

Lees meer

Intergenerationele juryprijs: Innovatie van de Rotterdamse Ouderenzorg 2013

Win € 15.000,- met het beste idee om de ouderenzorg te verbeteren Het doel van deze juryprijsvraag is generaties van jong en oud gezamenlijk vernieuwende ideeën te laten genereren over de ouderenzorg.

Lees meer

Generalistische basis ggz en functionalisering module poh-ggz

Op 14 mei jl. vond de voorlichtingsbijeenkomst plaats van ZorgImpuls over de basis ggz. Deze is goed bezocht door ongeveer 60 personen. Tijdens de bijeenkomst werd toegelicht wat de verwachte veranderingen zijn in de ggz en voor de praktijkondersteuner ggz (poh-ggz). Vrijdag 17 mei heeft de minister van VWS de kamer geïnformeerd over de beoogde veranderingen: de introductie van de generalistische basis ggz en de functionalisering van de module poh-ggz. Geconcludeerd kan worden dat het voorgenomen beleid van de minister in lijn is met de gegeven voorlichting tijdens de bijeenkomst van ZorgImpuls op 14 mei.

Lees meer

Meer nieuws

Artikel 'Zorg op de juiste plek' in De Eerstelijns

Zorg Congres: Concurreren op kwaliteit, door Nyenrode Business Universiteit, Healthy Solutions (J&J) en GHIP op 10 juni 2013

Agenda

Bijeenkomst "Specialist ouderengeneeskunde in de huisartsenpraktijk"- 30 mei 2013

30 mei 2013

Training Zorgmodule Voeding

30 mei 2013

Bijeenkomst eerstelijnszorgverleners Barendrecht - 6 juni 2013

6 juni 2013

Bijeenkomst eerstelijnszorg deelgemeente Centrum- 11 juni 2013

11 juni 2013