Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuws

Integraal geboortezorgdossier regio Rijnmond: tijd om het werkelijkheid te maken!

Altijd het juiste overzicht en de benodigde gegevens hebben van een zwangere wanneer dit nodig is. Voor de verloskundige, de gynaecoloog, kraamverzorgende en andere geboortezorgprofessionals. Hoe mooi zou het zijn als dat er is! In de regio Rijnmond zijn betrokken zorgverleners en organisaties hard op weg om het integraal geboortezorgdossier werkelijkheid te maken.

Lees meer

Het overzicht terug: het oude schriftje in een digitaal jasje

Bij ouderen lag vroeger altijd een papieren schriftje. Daarin schreven huisartsen en wijkverpleegkundigen welke zorg zij leverden en zo nodig andere relevante informatie. Met de digitalisering van de thuiszorgorganisaties verdween het schriftje echter en daarmee ook het zo belangrijke overzicht. In Lansingerland is nagedacht over een oplossing.

Lees meer

Zeshonderd zorgmedewerkers zoeken collega's

Het Ministerie van VWS zet zich in om de komende jaren de personeelstekorten terug te brengen naar nul. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedere en goede zorg te kunnen blijven bieden. Als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen.

Lees meer

Lessen uit de praktijk: randvoorwaarden voor gebruik e-health

In februari bracht ZorgImpuls een whitepaper uit over e-health in de eerste lijn. We zien steeds meer succesvolle voorbeelden in de praktijk waarvan we kunnen leren. Niet alleen binnen onze regio maar ook erbuiten, zoals de pilot ‘thuismeten bloeddruk’ in Alphen aan den Rijn.

Lees meer

Trainees ZorgImpuls ronden traineeship af met congres ‘Een Leven Lang Leren’

Op 26 september 2018 vond het congres ‘Een Leven Lang Leren’ plaats in Rotterdam. Het congres werd georganiseerd door acht trainees van BMC, Dichterbij en ZorgImpuls in samenwerking met deRotterdamseZorg en het Zorgpact Rotterdam. Met dit congres rondden zij hun project en traineeship af.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bekijk alle berichten

Agenda

Briljante Mislukking Award Zorg

4 december 2018

Innovation for Health Conferentie

14 februari 2019
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven.