Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuws

Veilige gegevensuitwisseling als randvoorwaarde voor samenwerking

Er is nog veel winst te behalen als het gaat om goede gegevensuitwisseling in de zorg. Alleen door het maken van heldere procesafspraken kan gegevensuitwisseling bijdragen aan de juiste zorg op de juiste plek. In ons artikel vindt u voorbeelden en inzichten uit de regio.

Lees meer

Subsidie beschikbaar voor ondersteuning Rotterdamse ouderen met e-health

Gemeente Rotterdam ondersteunt zorg- en welzijnsinstellingen die ouderen willen helpen vitaal te blijven met technologische toepassingen. Tot 1 september kunnen voorstellen ingediend worden voor subsidie ‘doorbraak eHealth Rotterdam 2018’.

Lees meer

Samen de zorg voor kwetsbare ouderen verbeteren

Een bestuurlijke coalitie van zorgaanbieders, gemeente, zorgverzekeraar en zorgkantoor moet de zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen versterken. Het programma ‘Samen voor kwetsbare ouderen 010’ is erop gericht de overdrachtsmomenten in die keten vloeiender te laten verlopen.

Lees meer

Langer Thuis voor zelfstandig wonende ouderen

Het programma Langer Thuis is 18 juni gepresenteerd door de minister van VWS. Het programma is een uitwerking van het Pact Ouderenzorg. Doel is ouderen te helpen om op een veilige manier langer zelfstandig te wonen.

Lees meer

Durf te mislukken en ervan te leren

U kent vast voorbeelden van mislukte vakanties. Die rustige locatie bleek een hutje aan een drukke weg te zijn. Of op de bonnefooi een hotel zoeken en dan erachter komen dat binnen een straal van 100 kilometer geen enkel bed meer beschikbaar is.

Lees meer

Zorgkaart vernieuwd

De zorgkaart op onze website geeft (eerstelijnszorg)praktijken en zorginstellingen in de regio Rotterdam weer. Op deze manier maken wij overzichtelijk welke collega’s bij u in de buurt gevestigd zijn. Handig als u samenwerkingspartners zoekt of meer over het aanbod in uw werkgebied wilt weten.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bekijk alle berichten

Agenda

Minisymposium Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland: 'Veilig thuis'

13 september 2018

Congres Samenwerking Eerstelijnszorg en Wijkteams

4 oktober 2018

Minisymposium Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland: 'De kwetsbare kraamvrouw en haar kind’

20 november 2018
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven.