Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuws

Rotterdam aan de slag met de keten kwetsbare ouderen

Ziekenhuizen, organisaties voor verpleging & verzorging en de eerste lijn in de regio Rotterdam hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een integrale aanpak voor de keten kwetsbare ouderen. In de regioanalyse ‘Samen voor kwetsbare ouderen 010’ leest u over hun concrete acties.

Lees meer

Nieuwe inschrijfronde huisartsen voor pilot meekijkconsultatie

Het meekijkconsult verbetert de samenwerking tussen huisarts en medisch specialist en vermindert het aantal doorverwijzingen naar de tweede lijn. Meer dan 100 huisartsen in de regio Rotterdam schreven zich in voor de pilot die eind 2017 startte. Doet u ook mee in 2018?

Lees meer

Afspraken veilige gegevensuitwisseling huisartsen en wijkteams Rotterdam

Om de zorg voor de cliënt op elkaar af te stemmen, is het belangrijk dat wijkteams en huisartsen elkaars werkwijze kennen, elkaar weten te vinden en samenwerken. Maar hoe doe je dat? Gemeente Rotterdam en de regionale huisartsenkring maakten hier afspraken over.

Lees meer

Aanpak digitale gegevensuitwisseling Rijnmond

Digitale gegevensuitwisseling in de zorg neemt toe. Het maken van heldere afspraken over de samenwerking, ICT en veiligheid is daarbij van groot belang. Huisartsen in Rotterdam-Rijnmond hebben de handen ineen geslagen voor een veilige gegevensuitwisseling in de regio.

Lees meer

Start pilot eerstelijnsverblijf Lansingerland

Op 1 februari 2018 is een pilot met eerstelijnsverblijfbedden gestart in Lansingerland. Huisartsen in Berkel en Bergschenhoek hebben samenwerkingsafspraken gemaakt met Huize Sint Petrus (Laurens)om in te spelen op de zorgvraag van oudere patiënten.

Lees meer

Blog Monique Smit-Hannôt: Ik begrijp niet dat hij me niet begrijpt, begrijp je?

Als we praten, focussen we ons meestal op wát en zelden op hóe de ander iets zegt. Of we maken afspraken en dan blijkt later dat we niet goed hebben getoetst of we wel hetzelfde bedoelen.

Lees meer

Afscheid collega Loek Dresen

Loek Dresen nam deze maand afscheid van ZorgImpuls. Hij werkte de afgelopen jaren met veel plezier aan diverse samenwerkingsvraagstukken in en rondom de eerstelijnszorg.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bekijk alle berichten

Agenda

Bijeenkomst: Gezamenlijke zorg Dichtbij

8 maart 2018

Symposium: Doorstart Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland

13 maart 2018

Jaarbijeenkomst NPZR&o: Cultuursensitieve Palliatieve Zorg

22 maart 2018

Symposium: Communicatie met patiënt en naasten

28 maart 2018
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven.