Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuws

e-Health in de eerste lijn, voor aanvullende zorg op maat

In de praktijk wordt steeds meer met e-health geëxperimenteerd. Toepassingen zijn pas succesvol als de toegevoegde waarde voor zowel zorgverlener, patiënt als mantelzorger duidelijk is. Lees ons derde e-health artikel, met meer ervaringen uit de Rotterdamse praktijk.

Lees meer

Vacatures Raad van Advies

Bent u apotheker of huisarts met een eigen praktijk in de regio Rotterdam? Heeft u nauw contact met beroepsgenoten? En bent u voorstander van multidisciplinaire samenwerking in de wijk en regio? Dan bieden we u graag wat aan.

Lees meer

Financiële ondersteuning voor samenwerking palliatieve thuiszorg in 2018

Zilveren Kruis stimuleert samenwerking in de palliatieve zorg door de deelname van huisartsen aan palliatieve thuiszorg (PaTz) bijeenkomsten te vergoeden. Deze financiële ondersteuning is gestart in 2016 en Zilveren Kruis heeft toegezegd deze ook in 2018 voort te zetten.

Lees meer

Betere gegevensuitwisseling start bij gezamenlijk inzicht in processen en verwachtingen

Digitale gegevensuitwisseling speelt een belangrijke rol in de zorg. Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond (AZRR) kwam met de ketenpartners bijeen om te kijken hoe de gegevensuitwisseling beter georganiseerd kan worden. Inzicht in elkaars werkprocessen en verwachtingen leverde veel op.

Lees meer

Blog Caroline Zoon: Het Nieuwe Organiseren

“We gaan richting een participatiesamenleving. De transities, omarming van het concept positieve gezondheid en noodzaak om de kosten voor zorg en welzijn te beteugelen, vragen een andere aanpak dan we gewend zijn vanuit de traditionele instituties.”

Lees meer

Website met inspirerende voorbeelden van substitutie

Wilt u aan de slag met substitutie van zorg? Bekijk dan de website 'Zorg Op de Juiste Plek' (www.zojp.nl) voor inspirerende voorbeeldprojecten en instrumenten voor het maken en indienen van plannen. De website is onlangs geactualiseerd.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bekijk alle berichten

Agenda

Verbinding zorg & welzijn: vijf sprekende voorbeelden in Rotterdam

7 december 2017
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven.