Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuws

Bekostiging huisartsenzorg 2018

Huisartsenorganisaties, zorgverzekeraars, patiënten en overheid zijn akkoord over de bekostiging van de huisartsenzorg in 2018. De belangrijkste uitkomst is de investering in knelpunten. Het budget groeit daarnaast met 2,5 procent en er komt 75 miljoen euro vrij voor substitutie.

Lees meer

Inkoop welzijn Rotterdam 2018

De welzijnsaanbieders die vanaf 2018 het welzijn in Rotterdam gaan vormgeven, hebben op 11 augustus deze opdracht voorlopig gegund gekregen. Tegen de voorgenomen gunning kan tot 31 augustus bezwaar worden aangetekend. Zo niet, dan wordt deze gunning definitief.  

Lees meer

Succesvolle aanpak overgewicht Delfshaven

Negen huisartsen van Artsen Combinatie West in Delfshaven hebben zich  in een zorgvernieuwingsproject van Zilveren Kruis extra ingezet om het overgewicht bij patiënten terug te dringen. Patiënten vallen af en de huisartsen zijn tevreden over de samenwerking in de wijk.

Lees meer

Hoe investeren in een gezonde samenleving?

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving heeft in april 2017 de Zorgagenda Gezonde Samenleving opgesteld. Hierop staan zes onderwerpen waarvoor niet één panklare oplossing is. Daarom raadpleegt de RVS de sector om te komen tot concrete adviezen.

Lees meer

Rotterdams Centrum voor Zwangerschap & Kind opgericht

De leefstijl en leefomgeving van ouders zijn cruciaal voor de gezondheid van hun kinderen. Om de gezondheid en het welzijn van toekomstige ouders en hun kinderen te verbeteren, is in Rotterdam het Centrum voor Zwangerschap & Kind opgericht.

Lees meer

Nieuwe adviseur ZorgImpuls

ZorgImpuls verwelkomt per 1 september een nieuwe collega: Anne-Fleur Klandermans. Zij zal ons team komen versterken in de functie van adviseur.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bekijk alle berichten

Agenda

4e werkconferentie Elke jongere telt

11 september 2017

Het Palliatieve Zorg Congres

13 september 2017

Symposium Palliatieve zorg voor specifieke groepen

12 oktober 2017

Congres Medisch beroepsgeheim bij huiselijk geweld & kindermishandeling

21 november 2017
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven.