Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Nieuws

e-Health in de eerste lijn, wat kunnen we ermee?

De digitale zorgwereld is een dynamisch speelveld dat zich snel ontwikkelt. Maar wat is e-health eigenlijk? En wat is de toegevoegde waarde voor de eerste lijn? In een reeks artikelen besteedt ZorgImpuls aandacht aan de wereld van e-health in de eerste lijn.

Lees meer

Terug naar de bedoeling op de Zomercarrousel 2017

Op 8 juni vond de jaarlijkse Zomercarrousel van ZorgImpuls plaats. Ruim 100 professionals uit zorg&welzijn lieten zich meenemen ‘terug naar de bedoeling’ door Wouter Hart, auteur van het boek Verdraaide organisaties. De vele enthousiaste reacties bevestigen dat deze denkrichting goed aansluit bij de behoefte in het werkveld.

Lees meer

Budget beschikbaar voor regionale substitutieafspraken 2018

Substitutie van zorg krijgt een extra impuls. Voor 2018 zijn extra gelden beschikbaar voor zorgaanbieders uit de eerste en tweede lijn, die met elkaar en de zorgverzekeraar afspraken maken voor het verschuiven van zorg in de regio.

Lees meer

Blog Astrid de Boer: Theater als metafoor voor leiderschap

Als senior adviseur bij ZorgImpuls werk ik samen met partijen in de zorg die samenwerking zoeken over domeinen heen. Vaak zijn dit complexe en omvangrijke trajecten. Lef, durf én leiderschap zijn nodig om de samenwerking een stap verder te brengen. Onlangs volgde ik een inspirerend practicum, waarbij de theaterwereld gebruikt werd als metafoor voor leiderschap.

Lees meer

Bestuurlijk akkoord paramedische zorg

Op 19 juni hebben vertegenwoordigers van patiënten, zorgverzekeraars en zorgverleners uit de paramedische zorg samen met minister Schippers (VWS) het akkoord paramedische zorg ondertekend. Met als inzet: hogere kwaliteit van zorg, minder administratieve lasten en bovenal het beste voor de patiënt.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bekijk alle berichten

Agenda

De Grote Thuiszorg Dag

28 juni 2017

Save the date: 4e werkconferentie Elke jongere telt

11 september 2017

Het Palliatieve Zorg Congres

13 september 2017
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven.