U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Werkconferentie ‘Samen sterk in de transmurale zorgketen’

Op 28 november organiseerde het NPZR&o een werkconferentie over overdracht van zorg in de transmurale palliatieve zorgketen. Centraal stond de vraag wat er allemaal komt kijken bij een goede overdracht tussen het ziekenhuis en de eerste lijn. Een proces waarin nog veel winst te behalen valt. Dit was naar voren gekomen tijdens de  PaTz-bijeenkomsten in de regio waar huisartsen, (wijk)verpleegkundigen en consulenten palliatieve zorg aan deelnemen.

Lees meer

Zorg en welzijn in IJsselmonde slaan bruggen

Professionals in IJsselmonde willen wijkgerichte zorg en welzijn leveren. Verbinding en samenwerking is hiervoor een eerste noodzakelijke stap. ZorgImpuls en De Parasolgroep organiseerden hiervoor een inspirerende wijkbijeenkomst op 6 december. Hierbij waren ruim 40 zorg- en welzijnsprofessionals aanwezig. De bijeenkomst werd goed gewaardeerd met een cijfer 8.

Lees meer

Partijen verbinden zich in BeterOud voor structurele verbetering kwaliteit van leven ouderen

Verschillende organisaties uit de sectoren wonen, welzijn en zorg hebben zich verbonden in het consortium BeterOud. Hiermee zetten de partijen de beweging voort die Het Nationaal Programma Ouderenzorg van ZonMw in gang heeft gezet. Dit programma stopt eind 2016.

Lees meer

Oproep: wat zijn uw ervaringen met e-health?

In het eerste kwartaal van 2017 organiseert ZorgImpuls een e-health bijeenkomst voor eerstelijnszorgverleners in Rotterdam en omstreken. We zijn benieuwd naar uw ervaringen met e-health. Denk bijvoorbeeld aan mobiele apps, afspraken maken met cliënten via internet en een online zorgdossier.

Lees meer

Nieuwe adviseur ZorgImpuls en Vacature Raad van Advies

ZorgImpuls voegt per 1 januari 2017 een nieuwe senior adviseur toe aan zijn team. Daarnaast zoeken wij per 1 februari een nieuw lid voor de Raad van Advies namens de beroepsgroep verloskundigen.

Lees meer

De beste wensen voor 2017

ZorgImpuls wenst u een fijn kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! Ook rond de feestdagen staan we voor u klaar. Ons kantoor is bereikbaar via tel. 010 – 24 10 222, met uitzondering van vrijdag 30 december.

Meer nieuws

Regio Rotterdam experimenteert met meekijkconsult

In de Afrikaanderwijk Rotterdam zijn laaggeletterde allochtone wijkbewoners aan de slag gegaan met het project ‘Weet u wat u slikt?’

Koninklijke onderscheiding voor huisarts Galesloot uit Rotterdam-Zuid

Partijen verbinden zich in BeterOud voor structurele verbetering kwaliteit van leven ouderen

Per 1 januari 2017 bundelen Buurtkracht, Buurtmoeders, het Eropaf-team, vluchtelingenwelzijn en cliëntondersteuning hun krachten in stichting Welzijn Capelle

Hebbie Effe gemeente Rotterdam, nieuwsbrief december

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Nationaal Symposium Huisarts en POH-GGZ: samen sterker

2 februari 2017

Nascholing allergeen specifieke immunotherapie: optimale samenwerking tussen eerste en tweede lijn

15 februari 2017

Congres Innovation for Health

16 februari 2017

Congres Huisarts & Spoedzorg

17 maart 2017

Invitational conference GENERO: Ziekenhuiszorg Thuis

27 maart 2017