U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Regionaal protocol medicatieoverdracht

Vanaf 1 januari 2011 zijn alle zorgaanbieders verplicht relevante en juiste medicatiegegevens beschikbaar te hebben bij overdracht van zorg. Stuurgroep Medicatieoverdracht in regio Rotterdam-Rijnmond heeft een protocol uitgewerkt, waarin de kritische medicatieoverdrachtsmomenten beschreven staan tussen professionals in de eerste lijn en tussen de eerste en tweede lijn.

Lees meer

Kennisuitwisseling integrale geboortezorg

De Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) in Rotterdam en omstreken werken hard aan het inrichten van de integrale geboortezorg. Velen ervaren dat het organiseren en invoeren van integrale samenwerking in de geboortezorg een complex proces is. Om lokale samenwerkingsverbanden te ondersteunen in dit proces is een landelijke Taskforce Geboortezorg opgericht.

Lees meer

Inlevertermijn verlengd voor initiatieven verbinding welzijn en huisartsen

Gemeente Rotterdam en Zilveren Kruis deden vorige maand een oproep voor het indienen van initiatieven die huisartsenzorg en welzijn dichter bij elkaar brengen. Nadat geïnteresseerden aangaven aan dat de inlevertermijn te krap was, is deze verlengd. Welzijnspartijen en huisartsen kunnen hun plannen gezamenlijk indienen tot 16 januari 2017 vóór 12:00 uur.

Lees meer

Prijsvraag zorg- of gezondheidsapp die óók geschikt is voor laaggeletterden

Het gebruik van e-health door patiënten en zorgprofessionals neemt toe. Denk aan mobiele apps, afspraken maken met een zorgprofessional via internet en een online zorgdossier. Bij veel van deze toepassingen wordt geen rekening gehouden met laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Pharos houdt daarom een prijsvraag voor zorgverleners en ontwikkelaars van e-health apps.

Lees meer

Robbert Huijsman nieuw lid Raad van Toezicht

Per 1 januari 2017 treedt Robbert Huijsman toe tot de Raad van Toezicht van ZorgImpuls. Hij volgt Jaap van Baar op, die na acht jaar lidmaatschap van de Raad van Toezicht en daarvoor van de Raad van Bestuur afscheid neemt.

Lees meer

Meer nieuws

Geactualiseerd afwegingsinstrument eerstelijnsverblijf beschikbaar

Met Digitaal Loket Preventie de gezondheidsverschillen verminderen

Samen één in Feijenoord nieuwsbrief november 2016

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Bijeenkomst Taskforce Transitie Geboortezorg

16 november 2016

Nationale Zorgvernieuwingsdag

29 november 2016

Bijeenkomst over Positieve Gezondheid in IJsselmonde

6 december 2016

Nationaal Symposium Huisarts en POH-GGZ: samen sterker

2 februari 2017