U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Achmea en ZorgImpuls sluiten overeenkomst voor 2013 – 2015

ZorgImpuls heeft zijn meerjarenovereenkomst met Achmea verlengd. Tot en met 2015 zijn conform de beleidsregel afspraken gemaakt over de inzet van de ROS-middelen. ZorgImpuls beschouwt het als een mooie taak en uitdaging om een bijdrage te leveren aan geïntegreerde eerstelijnszorg door eerstelijnszorgverleners te ondersteunen en adviseren bij het professionaliseren van hun praktijkvoering en het realiseren van samenwerkingsverbanden.

Lees meer

Patiënten betrekken bij zorgverlening

Als eerstelijnszorgverlener werkt u met en voor uw patiënt. Toch is het raadplegen van patiënten bij het opzetten van nieuwe projecten op het gebied van zorgverlening of eerstelijnssamenwerking nog niet altijd vanzelfsprekend. Het is raadzaam om vroegtijdig (een afvaardiging van) een patiëntengroep te betrekken zodat het te ontwikkelen aanbod goed aansluit op hun wensen en behoeften.

Lees meer

ZorgImpuls adviseert over subsidies in de zorg

Het opzetten van eerstelijnszorgprojecten kost geld. En het kan zijn dat u goede ideeën heeft om uw praktijkvoering te verbeteren of een samenwerkingsverband op te zetten, maar dat u daar weinig tot geen budget voor heeft. Dan komt een handig overzicht van beschikbare subsidies en fondsen goed van pas.

Lees meer

Samenwerking rondom zorg voor (kwetsbare) ouderen is hard nodig

Landelijke ontwikkelingen op het gebied van ouderenzorg vragen om een andere organisatie van zorg. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat ouderen langer zelfredzaam blijven? Dat kwetsbare ouderen voldoende ondersteuning en begeleiding krijgen en dat mantelzorgers niet overbelast raken? Welke verantwoordelijkheden krijgen gemeenten straks als delen van de AWBZ-zorg overgeheveld worden naar de gemeente? Wat wordt de rol van de huisarts hierin? Samenwerking tussen de betrokken partijen is hierbij onmisbaar.

Lees meer

Personeelsadvies op maat

ZorgImpuls krijgt geregeld vragen over personele aangelegenheden. Deze hebben vooral betrekking op ziekteverzuim en re-integratie, ontslag, arbeidsconflicten, het voeren van functioneringsgesprekken, juridische aspecten en algemene personeelsvragen. U kunt bij ons terecht voor personeelsadvies op maat. Een middel dat we daarbij hanteren is de personeelscan.

Lees meer

Vacatures in de eerste lijn

Bent u op zoek naar een opvolger of nieuwe collega voor uw praktijk of bent u zelf op zoek naar een baan als eerstelijnszorgverlener in de regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Barendrecht? Laat het ons dan weten. ZorgImpuls heeft een database met vacatures en CV’s en kan aanbieders en vragers met elkaar in contact brengen. 

Lees meer

Uw medewerking gevraagd in onderzoek naar zorgvraag onverzekerde EU-burgers

De GGD Rotterdam-Rijnmond is in samenwerking met het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit een onderzoek gestart naar de zorgvraag en het zorggebruik van onverzekerde EU-burgers in de regio Rotterdam-Rijnmond. In het kader van dit onderzoek willen zij enkele vragen stellen aan zorgaanbieders in Rotterdam. 

Lees meer

Meer nieuws

Nomineer uw collega's voor de BOP-prijs 2013

6e SMOEL themabijeenkomst op 21 maart 2013 bij Menzis in Wageningen

Voorlichting van belang om risico's op complicaties moeder en kind te verminderen

Samenwerking huisartsen en apothekers verbeterd

Agenda

Focusbijeenkomst Beweegkracht Rotterdam Prins-Alexander

7 maart 2013

Conferentie 'Naar toekomstgerichte organisatievormen in de eerstelijnszorg'

11 maart 2013

Focusbijeenkomst Beweegkracht Rotterdam-Delfshaven

14 maart 2013

Kick-off bijeenkomst DPV Rijnmond

14 maart 2013