U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Coöperatieve samenwerkingsverbanden Zorg & Welzijn

Rotterdam zet stevig in op versterking van de burgermaatschappij en het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners. Samenwerking tussen zorg en welzijn is daarbij essentieel. Daarom is de gemeente voorstander van de totstandkoming van coöperatieve samenwerkingsverbanden in de deelgebieden. Een groot aantal zorg- en welzijnspartijen nam het initiatief. Op 28 september 2016 vond de formele ondertekening plaats en zijn 14 coöperatieve samenwerkingsverbanden een feit.

Lees meer

Help mee in aanpak laaggeletterdheid

5-11 september 2016 was de Week van de Alfabetisering. Gemeente Rotterdam benaderde in deze week actief bedrijven, zorgaanbieders en instellingen om mee te doen met de aanpak van laaggeletterdheid. Het aantal laaggeletterden in Rotterdam ligt tussen 80.000-96.500. Dit is gemiddeld 21% van de Rotterdamse beroepsbevolking.

Lees meer

Multidisciplinair kinderteam van start in Feijenoord

Zorgprofessionals in Rotterdam Feijenoord hebben een multidisciplinair kinderteam gevormd. Zij werken aan goed afgestemde zorg voor kinderen van 0-6 jaar met een stagnatie in de ontwikkeling.

Lees meer

Grotere rol eerste lijn bij oncologische nazorg gewenst

Steeds meer mensen overleven kanker door de toegenomen behandelmogelijkheden. Daardoor neemt ook de behoefte aan nazorg toe. Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat de druk op de ziekenhuizen groter wordt. Geraadpleegde eerstelijnszorgverleners geven aan een grotere rol te kunnen en willen spelen bij de nazorg voor kanker. Wel zijn er nog enkele uitdagingen.

Lees meer

Vacature senior adviseur/programmamanager 32-36 uur

Ben jij een ervaren professional met een strategische blik en oog voor belangen? Heb je ervaring met complexe vraagstukken waarin meerdere partijen over domeinen heen samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Lees meer

Meer nieuws

Apothekers lanceren 40 nieuwe iconen voor laaggeletterden

Nieuwsbrief voor professionals over hulp, welzijn, zorg en jeugd (gemeente Rotterdam, editie 4 – 20 sept.)

Deelnemers gezocht voor Beter Thuis met Dementie

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Symposium 'Voor rouwen bestaat geen protocol'

11 oktober 2016

Nationale Zorgvernieuwingsdag

29 november 2016