U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Triple Aim: gezondheid en zorg verbeteren vanuit het perspectief van de patiënt

De patiënt of populatie als vertrekpunt nemen is de basis van de tripleaim-benadering. ZorgImpuls gebruikt bij zijn adviezen en projecten steeds vaker deze benadering.Triple  AimDe tripleaim-benadering is een uit Amerika afkomstige benadering die ook in Nederland steeds meer een plek krijgt. De aanpak kenmerkt zich door een gestructureerde lange termijn aanpak waarin aandacht is voor leren, monitoring en meten.

Lees meer

Meekijkconsult Specialistische zorg van start

Meekijkconsult Specialistische zorg van start Vanaf 1 september start er in de regio Rotterdam een pilot specialistisch Meekijkconsult. Een pilot die zich richt op het verhogen van de deskundigheid van de eerstelijn en ook het voorkomen van doorverwijzingen naar de tweede lijn.

Lees meer

Jeugd GGZ bij de huisarts

In Nieuwerkerk aan den IJssel hebben de gemeente en een aantal huisartsen de samenwerkingsbanden aangehaald. Zij hebben afspraken gemaakt over de inzet van een POH jeugd. ZorgImpuls heeft het proces en de gesprekken begeleid.

Lees meer

Korte lijnen in de ouderenzorg in Barendrecht

Zorg- en welzijnsprofessionals in Barendrecht hebben een denktank ‘ouderenzorg’ gevormd om de zorg voor ouderen sneller en beter op en met elkaar af te stemmen. ZorgImpuls ondersteunt en adviseert de denktank. Op 29 september is er voor alle betrokken praktijken en organisaties in Barendrecht een bijeenkomst over de ‘opsporing’ van kwetsbare ouderen.

Lees meer

Positieve Gezondheid inspireert Capelse professionals

De vierde themabijeenkomst Zorg & Welzijn in Capelle aan den IJssel was een succes. De bijeenkomst stond in het teken van het concept ‘Positieve Gezondheid’. Wethouder Josien van Capelle heette op 30 juni ruim 60 zorg- en welzijnsprofessionals welkom in cultuurpodium CAPSLOC. De bijeenkomst komt voort uit de samenwerking tussen gemeente Capelle aan den IJssel, Welzijnsorganisatie Buurtkracht en ZorgImpuls.

Lees meer

Vacature senior adviseur/programmamanager 32-36 uur

Ben jij een ervaren professional met een strategische blik en oog voor belangen? Heb je ervaring met complexe vraagstukken waarin meerdere partijen over domeinen heen samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Lees meer

Meer nieuws

Kennisvoucher ZonmW beschikbaar voor positieve gezondheid

Substitutiemonitor zorgt voor rimpelingen in de vijver

ZonMw subsidieronde voor onderzoek naar vroege herkenning, vroege behandeling en gepersonaliseerde zorg in de GGZ

CJG Rijnmond contactmoment in klas 3 voortgezet onderwijs

Spoedeisende Hulp Psychiatrie in Rotterdam 24 uur per dag bereikbaar
 

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Het Palliatieve Zorg Congres

13 september 2016

European Association for Children in Hospital (EACH) Nationale Congres Dag

23 september 2016