U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Gezondheid in positief perspectief

Positieve gezondheid is een actueel en inspirerend thema, bleek uit de enthousiaste reacties na de Zomercarrousel op donderdag 9 juni. Zo’n 130 verschillende professionals uit zorg en welzijn waren hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomst lichtte Huber haar concept toe, werd een lokaal voorbeeld belicht en werd in een paneldebat ingegaan op de toepasbaarheid van het concept en wat nodig is om dit in de praktijk gestalte te geven in de regio Rotterdam.

Lees meer

Wijkverpleegkundigen als zelfstandige beroepsgroep?

Het Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam (WNRR) heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot een samenwerkingsverband van zelfstandige wijkverpleegkundigen. Onlangs stelde de initiatiefgroep van het netwerk een nieuwe missie en visie op, die 27 juni getoetst werd tijdens een themabijeenkomst voor wijkverpleegkundigen over ‘de wijkverpleegkundige als zelfstandige beroepsgroep’.

Lees meer

Wijkgezondheidsprofielen: data, dialoog en doen

Deze maand is de website www.datadialoogdoen.nl gelanceerd door het landelijk ROS-netwerk, waar ZorgImpuls onderdeel van is. Onze adviseurs gebruiken de cyclus data-dialoog-doen om partijen uit de zorg & welzijnssector en gemeenten te ondersteunen bij het realiseren van goede en betaalbare zorg in de buurt.

Lees meer

Vertrek medewerkers

ZorgImpuls neemt dit voorjaar afscheid van twee toegewijde collega’s: Margreet Meijer en Lydia Schraven. De afgelopen jaren hebben Margreet en Lydia zich met veel enthousiasme ingezet voor ZorgImpuls en de versterking van de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam.

Lees meer

Meer nieuws

Eén tarief voor wijkverpleging in 2017

Blauwdruk voor zorg aan zwangeren met psychosociale problematiek

Patiënten nemen voortouw bij realisatie zelfmanagement

Zorg- en verblijfsvormen kwetsbare ouderen

Verruiming bereikbaarheid Consultatief Palliatief Team Rotterdam

NHG Kaderopleiding Beleid&Beheer voor huisartsen start 3 november

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Themabijeenkomst Zorg & Welzijn Capelle aan den IJssel

30 juni 2016

Het Palliatieve Zorg Congres

13 september 2016

European Association for Children in Hospital (EACH) Nationale Congres Dag

23 september 2016