U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Regiotafel aan de slag met Meekijkconsult en PaTz

Op 19 april jl. zaten deelnemende partijen weer met elkaar om de ‘regiotafel’. In deze bijeenkomst is besloten om twee projecten te gaan starten: Meekijkconsult en Palliatieve thuiszorg.

Lees meer

Machteld Huber 9 juni te zien in Rotterdam

Met de introductie van haar nieuwe concept ‘positieve gezondheid’ heeft zij veel losgemaakt in de zorg. Machteld Huber is onlangs uitgeroepen tot ‘Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid’ op het Nationaal Congres Volksgezondheid. Op 9 juni vertelt zij over haar concept op de Zomercarrousel van ZorgImpuls.

Lees meer

Integrale geboortezorg, waar staan we en waar gaan we naartoe?

Hierover ging het derde symposium van het District Verloskundig Platform (DVP) Rijnmond op 7 april jl. Het symposium werd in samenwerking met ZorgImpuls georganiseerd voor alle professionals in de geboortezorg in regio Rijnmond.

Lees meer

De wijkverpleegkundige en het sociale domein

Op donderdagavond 7 april 2016 vond de derde themabijeenkomst van het Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam plaats. Centraal stond de relatie tussen de wijkverpleegkundige en het sociale domein.

Lees meer

Inspiratie uit Göteborg

“What matters to you?” was de vraag die veelvuldig terugkwam op het International Forum on Quality and Safety in Healthcare. In Göteborg werd 13 t/m 15 april een internationaal congres georganiseerd waarbij 3500 professionals uit 65 landen aanwezig waren. Ook ZorgImpuls was erbij.

Lees meer

Oefentherapeut Cor Sier nieuw lid Raad van Advies

Conform het rooster van aftreden is Laura Bunnik (oefentherapeut) per 1 april 2016 afgetreden als lid Raad van Advies van ZorgImpuls. We danken Laura voor haar inzet! Nieuw lid Raad van Advies namens de beroepsgroep oefentherapeuten is Cor Sier.

Lees meer

Update e-book samenwerkingsvormen eerste en tweede lijn

Meer dan vijfendertig voorbeelden van samenwerking tussen eerste en tweede lijn, afgezet tegen de drie pijlers van Triple Aim. Dat is het resultaat van de geactualiseerde versie van het e-book ‘inventarisatie samenwerkingsvormen eerste en tweede lijn’.

Lees meer

Rotterdammers langer thuis met dementie

Mensen met dementie en hun naasten helpen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en zoveel mogelijk het leven te leiden dat ze gewend waren. Dat is het doel van het project ‘Langer thuis met dementie’. In samenwerking met het Zilveren Kruis ontwikkelt Rotterdam een nieuwe aanpak, waarbij, afhankelijk van de situatie, maatwerk wordt geboden.

Lees meer

Meer nieuws

Het geboortecentrum bevalt prima

Camperexpeditie tegen overgewicht, obesitas en diabetes in Feijenoord

Pilot Grip&Glans voor Turkse en Marokkaanse ouderen in Rotterdam

Call 4 Meer veerkracht langer thuis: Verspreiding en Technologie

Zorgverzekeraars maken drie miljoen euro vrij voor eigen regie

Preventie: van goede bedoelingen naar resultaten

Meer aandacht voor preventie bij ouderen

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Arts & Voeding congres

3 juni 2016

Wetenschapssymposium 'Onbegrepen gedrag in beeld' bij mensen met dementie

8 juni 2016

Zomercarrousel: Gezondheid in positief perspectief

9 juni 2016