U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Zomercarrousel 9 juni 2016

ZorgImpuls nodigt iedereen werkzaam in of met de eerste lijn en alle samenwerkingspartners in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Zuidplas en Barendrecht van harte uit voor de jaarlijkse Zomercarrousel op 9 juni a.s. Ontmoet collega’s uit de regio en laat u inspireren door het concept 'positieve gezondheid' van Machteld Huber!

Lees meer

Gunningen regeling ‘verbinden huisartsenzorg en welzijn’ bekend

De gemeente Rotterdam en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben vier initiatieven gegund voor de regeling ‘verbinden huisartsenzorg en welzijn’. De ideeën variëren van een sociaal spreekuur en ondersteuningsplannen voor kwetsbare ouderen tot duo-bezoeken door praktijkondersteuner en vraagwijzer. Het zijn kleinschalige, innovatieve projecten die het welzijnsaanbod verbinden met de huisartsenzorg.

Lees meer

Continuïteit van zorg van geboorte tot volwassenheid in regio Rijnmond

Welke gegevens hebben verloskundige praktijken, kraamzorgorganisaties en jeugdgezondheidsorganisaties van elkaar nodig om goede zorg aan kind en ouders te kunnen bieden? In het District Verloskundig Platform (DVP) Rijnmond bogen vele partijen zich gezamenlijk over deze vraag.

Lees meer

Verschuif jij de zorg?

Op 6 april a.s. organiseert Stuurgroep Substitutie op Zuid een regiobijeenkomst in het Ikazia Ziekenhuis. Afgelopen jaar is in een tweetal initiatieven gewerkt aan het verschuiven van zorg van ziekenhuis zorg naar de eerste lijn. Het Ikazia ziekenhuis werkt met huisartsen samen in  gezamenlijke zorg voor Diabetes, COPD en CVRM patiënten. Terwijl voor de poorten van het Maasstad ziekenhuis door een kaderhuis arts bewegingsapparaat een spreekuur is opgezet voor patiënten met lage rugklachten.

Lees meer

Themabijeenkomst Sociaal Domein voor wijkverpleegkundigen

Hoe ga je als wijkverpleegkundige om met schuldproblematiek, huiselijk geweld, activering en participatie? Wie zijn je samenwerkingspartners op het moment dat de zorg, die voor een cliënt nodig is, jouw verpleegkundige en persoonlijke zorg overstijgt? Kom naar de themabijeenkomst op donderdag 7 april en verleg je grenzen!

Lees meer

7 april 2016 ‘Integrale geboortezorg, waar staan we en waar gaan we naar toe?’

Professionals in de geboortezorg in regio Rijnmond werken steeds intensiever samen aan de zorg voor moeder en kind. Ook in deze regio is ‘integrale geboortezorg’ een belangrijk thema. District Verloskundig Platform (DVP) Rijnmond organiseert 7 april een vervolg op de bijeenkomst van vorig jaar mei. Verloskundigen, gynaecologen, klinisch verloskundigen, CJG, kraamzorgverzorgenden en andere betrokken bij de geboortezorg in de regio Rijnmond zijn van harte uitgenodigd.

Lees meer

Wijknetwerk Gezond Gewicht Delfshaven op komst

Rotterdam kent gebieden waar veel mensen gezondheidsrisico’s lopen door overgewicht of een ongezonde leefstijl. Professionals uit zorg, sociaal domein en de gemeente nemen daarom het initiatief tot het vormen van wijknetwerken. Het doel is dat burgers, vrijwilligers en professionals met elkaar samenwerken en samen een netwerk vormen om zowel kinderen als volwassenen optimaal te ondersteunen bij hun gezondheidsdoelstelling. Op 3 maart hebben 20 professionals in Delfshaven Bospolder/Tussendijken een start gemaakt met het wijknetwerk Gezond Gewicht Delfshaven.

Lees meer

Eenzaamheid in Rotterdam topprioriteit

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat meer dan de helft van de Rotterdammers zich matig tot ernstig eenzaam voelt en dat percentage loopt nog op bij ouderen. Een kwart van de ouderen geeft bovendien aan niemand te hebben waar zij een beroep op kunnen doen. Schrikbarende cijfers die het College van Burgemeester en Wethouders ertoe heeft gebracht eenzaamheid in Rotterdam tot een van haar topprioriteiten te benoemen, met extra focus op ouderen zonder sociaal netwerk.

Lees meer

Het ziekenhuis komt bij je thuis

De ooit zo duidelijke grens tussen ziekenhuis en thuiszorg vervaagt. Zorginstellingen zoeken steeds meer toenadering om de zorg voor hun patiënten zo optimaal mogelijk uit te voeren. Bij het IJsselland Ziekenhuis komt de wijkverpleegkundige daarom al in het ziekenhuis op bezoek.

Lees meer

Regionale samenwerking rond spoedzorg

InEen heeft op verzoek van het ministerie van VWS een project uitgevoerd voor de zorg in de avond, nacht en het weekend (anw). Hierin is gekeken hoe bijgedragen kan worden aan verbetering van acute zorgmomenten en de zorgorganisatie daaromheen. Als hulpmiddel is een handreiking voor regionale samenwerkingsafspraken HAP + acute ouderenzorg ontwikkeld.

Lees meer

Meer nieuws

Pionieren met positieve gezondheid

Zilveren Kruis sluit prestatiecontracten geboortezorg af

IT-trends in de zorg

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Regiobijeenkomst Substitutie op Zuid

6 april 2016

ZonMw-congres Goed Gebruik Geneesmiddelen

7 april 2016

Bijeenkomst DVP Rijnmond: “Integrale geboortezorg, waar staan we en waar gaan we naar toe?"

7 april 2016

Themabijeenkomst Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam

7 april 2016

Symposium 'Kwetsbare Ouderen'

14 april 2016