U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Zorggroep Capelle van start

Zorggroep Capelle, een samenwerkingsverband van 24 Capelse huisartsen, is in februari van start gegaan met het coördineren en uitvoeren van integrale ketenzorg voor chronische patiënten. De betrokken huisartsen hebben hiertoe onderling en met specialisten van het IJsselland Ziekenhuis, diëtisten, podotherapeuten en het huisartsenlaboratorium STAR-MDC afspraken gemaakt. De patiënt staat hierbij centraal.

Lees meer

Laurens zoekt deelnemers voor mantelzorgcursus dementie

In het kader van het innovatieve programma ‘Beter Thuis met Dementie’ onderzoekt Laurens of een speciale cursus voor mantelzorgers en hun naaste met dementie hetzelfde positieve effect heeft als in Australië. Laurens is op zoek naar deelnemers voor de mantelzorgcursus en een huisarts die mee wil denken in de stuurgroep.

Lees meer

Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

De inschrijving voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 is geopend. Thema is dit jaar ‘Zorg voor welzijn van oudere migranten’. Insturen kan tot 26 april 2016 via www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl. De winnaar krijgt € 75.000 om het idee uit te voeren. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

Lees meer

CJG Capelle zaterdag 27 feb. te zien in RTL4 programma ‘Wist je dat?’

Het Capelse Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) was zaterdag 27 februari te zien in het tv programma ‘Wist je dat’? Het Capelse CJG is het afgelopen jaar door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) genoemd als organisatie die de jeugdzorg en jeugdhulp goed aanpakt en een voorbeeld is voor andere gemeenten. Het CJG vertelde in het RTL4 programma over wat het CJG precies inhoudt en welke unieke werkwijze zij hanteren.

Lees meer

ZorgImpuls zoekt oefentherapeut voor Raad van Advies

Conform het rooster van aftreden treedt per 1 april 2016 één van de leden Raad van Advies van ZorgImpuls af. Hierdoor ontstaat een vacature voor een lid Raad van Advies namens de beroepsgroep oefentherapeuten. Bent u oefentherapeut met een eigen (groeps)praktijk in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Lansingerland of Barendrecht? En houdt u nauw contact met collega's in de regio? Dan is dit mogelijk iets voor u.

Lees meer

Meer nieuws

Fonds NutsOhra: nieuwe call Meer Veerkracht, Langer Thuis

Zilveren Kruis sluit prestatiecontracten geboortezorg af

Eerstelijns GGZ Zeeland heeft nieuwe manager

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Week van Zorg en Welzijn 2016

14 maart 2016

Werkconferentie verliesverwerking

15 maart 2016

Kenniscafé palliatieve zorg Lansingerland

24 maart 2016

Substitutiecongres

31 maart 2016

Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

31 maart 2016