U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Gezamenlijke aanpak van tekort doktersassistenten in Rotterdam

Al zo’n vijf jaar krijgen huisartsenpraktijken hun vacatures maar moeizaam vervuld. Een landelijk tekort aan doktersassistenten in de eerstelijnszorg speelt hen parten. In Rotterdam wordt dit probleem op een praktische manier aangepakt. Adviseur Matine van Schie van ZorgImpuls deed onderzoek naar de oorzaak van het tekort en stak de koppen bij elkaar met een groot aantal regionale partijen.

Lees meer

Patiëntveiligheid in de praktijk

Hoe veilig is uw praktijk? Patiëntveiligheid  is een veel besproken onderwerp om de zorg zo veilig mogelijk te maken en behouden voor de patiënt. Er zijn verschillende ontwikkelingen op dit gebied. Zo is er een app ‘incident melden’ ontwikkeld voor de huisartsenpost en Zorgadvies heeft in 2012 enkele voorbeeldfilmpjes op Youtube geplaatst voor onder andere diëtisten, fysiotherapeuten en logopedisten om patiëntveiligheid in de praktijk onder de aandacht te brengen in de eerstelijnszorg.

Lees meer

Regionetwerkbijeenkomst NAD in Rotterdam goed bezocht

Op 5 februari jl. vond de Diabetes Regionetwerkbijeenkomst plaats, in het kader van de naderende afronding van het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD). De bijeenkomst was georganiseerd door de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) in samenwerking met ZorgImpuls. Het was een inspirerende avond waar ruim 60 zorgverleners uit de diabetesketen actief aan deelgenomen hebben.

Lees meer

Presentatie Kids4Fit-onderzoek

Op donderdag 31 januari 2013 jl. vond de kick-off bijeenkomst plaats van het Kids4Fit‐onderzoek. In dit onderzoek wordt de effectiviteit van dit multidisciplinaire interventieprogramma voor kinderen met overgewicht en obesitas geëvalueerd. Het Kids4Fit programma is onder begeleiding van ZorgImpuls in 2010 i.s.m. huisartsen, diëtist, fysiotherapeut en orthopedagoog ontwikkeld. Dit naar aanleiding van het feit dat de huisartsen tijdens hun spreekuren steeds vaker kinderen met overgewicht en obesitas zien. Een ‘groeiend’ probleem!

Lees meer

Focusbijeenkomst Beweegkracht Rotterdam in Prins-Alexander en Delfshaven

ZorgImpuls organiseert voor Beweegkracht Rotterdam bijeenkomsten in de deelgemeentes voor belangstellende zorgverleners en sport- en beweegaanbieders. Het doel is om zorg en sport met elkaar te verbinden. De eerste bijeenkomsten zijn in maart in deelgemeenten Prins-Alexander en Delfshaven.

Lees meer

Meer nieuws

Voormalig gemeentehuis Bleiswijk krijgt unieke invulling met zorghotel en gezondheidscentrum

Instituut voor Multiculturele Vraagstukken FORUM lanceert website over gezondheidsverschillen tussen allochtone en autochtone Nederlanders

Agenda

Focusbijeenkomst Beweegkracht Rotterdam Prins-Alexander

7 maart 2013

Focusbijeenkomst Beweegkracht Rotterdam-Delfshaven

14 maart 2013

Motiverende gesprekstechnieken

18 maart 2013

Bijeenkomst Marktwerking in de zorg 2.0

28 maart 2013

Training Zorgmodule Voeding

30 mei 2013