U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Mantelzorgwaardering gemeente Rotterdam in 2016

De gemeente Rotterdam waardeert mantelzorgers en zet ze ook in 2016 graag in het zonnetje door het geven van de mantelzorgwaardering. Deze bestaat uit een Rotterdampas; activiteiten voor mantelzorgers tijdens de de Dag van de Mantelzorg in november 2016; en een mantelzorgparkeervergunning die Rotterdammers met een Wmo-beschikking kunnen aanvragen voor hun mantelzorger.

Lees meer

Soepele samenwerking tussen eerstelijnszorg en sociaal werk?

Het staat al lang hoog op de agenda: een soepele en duurzame samenwerking tussen de eerstelijnsgezondheidszorg en het sociaal werk. Maar het gaat niet vanzelf, zo is gebleken. Movisie deed een verkennend onderzoek naar wat deze samenwerking oplevert en wat hierin goed werkt.

Lees meer

Enquête: Stoppen-met-roken begeleiding door de verloskundige

Sinds 2010 zijn eerstelijnsverloskundigen verplicht om rokende zwangere vrouwen via de V-MIS te helpen bij het stoppen-met-roken. Hoewel deze methodiek vaak wordt toegepast, ook binnen de tweede lijn, klinken vanuit de zorgpraktijk ook knelpunten door. Het Trimbos-instituut onderzoekt in hoeverre dit incidenten zijn, of dat de bezwaren breder worden gedragen. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen stoppen-met-roken interventies zoals de V-MIS in de toekomst mogelijk beter worden afgestemd op de zorgpraktijk.

Lees meer

Zo kunt u als zorgverlener ondersteuning bieden bij beweging

Mensen adviseren om meer te bewegen kan effectief zijn bij het verlichten van depressies, burn-out en overspannenheid. Ook bij de aanpak van overgewicht, gezond leven, een chronische aandoening of herstel na een operatie is in beweging komen van groot belang. Sommige mensen ervaren een drempel om zelfstandig in beweging te komen en hebben tijdelijk lichte ondersteuning nodig. Niet altijd is daar een zorgprofessional voor nodig. Een beweegmaatje biedt dan een goede uitkomst.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Week van Zorg en Welzijn 2016

14 maart 2016

Werkconferentie verliesverwerking

15 maart 2016

Kenniscafé palliatieve zorg Lansingerland

24 maart 2016