U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Erasmusspeld voor Mieke Reynen

Afgelopen donderdag nam Mieke Reynen afscheid van haar functie als bestuurder van Gezondheidscentrum Randweg. Dat gebeurde met een mini-symposium ‘Integrale aanpak in krachtwijken’. Bij die gelegenheid ontving zij een Erasmusspeld uit handen van wethouder Zorg van de gemeente Rotterdam, de heer Hugo de Jonge.

Lees meer

Leden stuurgroep medicatieoverdracht rijnmond te horen op Radio Rijnmond

Afgelopen dinsdag waren drie leden van de Stuurgroep Medicatieoverdracht Rijnmond te gast in radioprogramma Vitamine R op Radio Rijnmond. Marc Barendregt (apotheker en voorzitter CAVR), Adri van den Born (huisarts) en Huib Hoogendijk (Zorgbelang Zuid-Holland) praatten met presentator Yvonne Nesselaar over veilig medicijngebruik en de wijze waarop zorgorganisaties in de regio samenwerken om de medicatieoverdracht beter te laten verlopen.

Lees meer

"Vooral samenwerking tussen de zorgdomeinen is cruciaal thema voor eerstelijnszorg"

De adviseurs van ZorgImpuls merken dat de complexiteit van de omgeving en de vraagstukken is toegenomen. Dat vereist een brede kennis en bereik. “Vooral de samenwerking tussen de zorgdomeinen is hierbij een cruciaal thema voor de eerste lijn. Ongeacht de ‘opschaling’ van vraagstukken en projecten, alle uitdagingen komen uiteindelijk altijd weer samen in de wijk en de praktijk. Daar krijgen de vraagstukken concreet gestalte”, stelt Robert Waterreus, directeur-bestuurder ZorgImpuls.

Lees meer

Training taal en gezondheid voor zorgprofessionals

Zorgprofessionals in de regio Rotterdam kunnen kosteloos een training Taal en Gezondheid volgen dankzij ondersteuning van de gemeente Rotterdam. Taal speelt namelijk een grote rol in gezondheidsbevordering. Heeft u in uw werk regelmatig te maken met personen die laaggeletterd zijn en/of moeite hebben met de Nederlandse taal? Of bent u gewoon geïnteresseerd in het onderwerp? Dan is deze training beslist iets voor u.

Lees meer

Promotieonderzoek naar eerstelijnssamenwerkingsverbanden en de rol van de cliënt

Bent u als zorgprofessional betrokken bij de zorg voor thuiswonende ouderen met multimorbiditeit? Dan komt promovenda Kirti Doekhie graag met u in contact. Zij wil met u van gedachten wisselen over hoe samenwerking in de eerste lijn georganiseerd is en wat de rol van de thuiswonende cliënt hierin kan zijn.

Lees meer

Alle kennis over sport en bewegen op één plek

Vanaf nu kan iedereen op één plek terecht voor betrouwbare, actuele informatie over sport en bewegen, van sporter en coach tot activiteitenbegeleiders en sportbestuurders. Kenniscentrum Sport brengt op www.allesoversport.nl kennis samen van veel partnerorganisaties. Samen met hen worden de antwoorden geschreven en getoetst op de laatste actuele ontwikkelingen in praktijk en wetenschap. De website is er zowel voor professionals als publiek.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Symposium: Het syndroom van Korsakov - een ruwe diamant met vele facetten

29 januari 2016

Netwerkbijeenkomst palliatieve zorg

8 februari 2016

Studiebijeenkomst 'Een nieuw Samenspel: duurzame verbinding tussen formele en informele netwerken'

17 februari 2016

Week van Zorg en Welzijn 2016

14 maart 2016