U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

BTW-vrijstelling voor samenwerking in eerstelijnszorg

De Tweede Kamer stemde eind 2015 in met een amendement op het Belastingplan 2016 voor BTW-vrijstelling voor de vergoeding van overheadkosten voor gezondheidscentra, geboortecentra en zorggroepen (inclusief het zogeheten Koptarief en de GEZ-module). De Eerste Kamer heeft dit goedgekeurd. De BTW-vrijstelling voor multidisciplinaire eerstelijnszorg per 1 januari 2016 is een feit.

Lees meer

Start samenwerking palliatieve zorg in avond, nacht en weekend

In december 2015 is een start gemaakt met het verder ontwikkelen van goede palliatieve zorg in Rotterdam en omstreken. Om ook de zorg in de avond, nacht en het weekend (ANW) aan te laten sluiten op de infrastructuur van de palliatieve thuiszorg groepen (PATZ-groepen) in de regio, worden de komende tijd werkafspraken gemaakt met alle betrokken partijen bij de ANW zorg.

Lees meer

Neem contact op voor gezamenlijke aanpak ouderenzorg

Zo’n 100 huisartsen in de regio Rotterdam hebben voor 1 januari 2016 bij Zilveren Kruis aangegeven dat ze gebruik willen maken van de prestatie ‘samenwerking rondom kwetsbare ouderen’. Om te voorkomen dat iedere huisarts zelf het wiel moet uitvinden bij het opzoeken van samenwerking en het opzetten van een eigen infrastructuur, doen we een oproep om de krachten te bundelen.

Lees meer

Verwijshulp.nl

Transferverpleegkundigen en (huis)artsen in Rotterdam en omgeving kunnen sinds kort gebruik maken van Verwijshulp.nl. Deze website biedt dagelijks een actueel overzicht van beschikbare plaatsen in revalidatielocaties, verpleeg- en verzorgingshuizen en woongebouwen. Het gaat om een unieke samenwerking tussen Lelie zorggroep, Laurens, Aafje, Zorgbreed, Humanitas, De Vijverhof, WelThuis, Careyn en De Zellingen.

Lees meer

Nieuwe wetgeving klachtenregeling zorg

Op 1 januari 2016 is de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz) in werking getreden. De Wet betreft de gehele gezondheidszorg en verplicht iedere zorgaanbieder tot het hebben van een interne klachtenregeling, een onafhankelijke klachtenfunctionaris en aansluiting bij een onafhankelijke geschilleninstantie/ klachtencommissie. De wet heeft het jaar 2016 als overgangsjaar opgenomen.

Lees meer

Onderzoek: Stoppen-met-roken begeleiding door de eerstelijnsverloskundige

Het Trimbos-instituut zet zich samen met andere partijen in voor rookvrij opgroeien. Eén van de aandachtspunten is stoppen-met-roken tijdens de zwangerschap. Begin 2016 start een onderzoek naar het bespreekbaar maken van (stoppen met) roken door eerstelijnsverloskundigen.

Lees meer

Vacature lid Raad van Advies (psycholoog)

ZorgImpuls zoekt een lid Raad van Advies per 1 februari 2016 namens de beroepsgroep psychologen. Bent u praktiserend psycholoog in het kader van Generalistische Basis GGZ met een eigen (groeps)praktijk in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Lansingerland of Barendrecht? Dan zijn we wellicht op zoek naar u.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Tentoonstelling 'Kunt u dat even uitleggen?' over laaggeletterdheid en medicatiegebruik

14 januari 2016

Minisymposium: Integrale aanpak in Prachtwijken

21 januari 2016

Symposium: Het syndroom van Korsakov - een ruwe diamant met vele facetten

29 januari 2016

Netwerkbijeenkomst palliatieve zorg

8 februari 2016

Studiebijeenkomst 'Een nieuw Samenspel: duurzame verbinding tussen formele en informele netwerken'

17 februari 2016

Week van Zorg en Welzijn 2016

14 maart 2016