U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Werkbezoek wethouder De Jonge: een stevige start!

Afgelopen vrijdag bracht wethouder De Jonge van gemeente Rotterdam een werkbezoek aan Verloskundigen Praktijk Rotterdam Oost. Samen met vertegenwoordigers van het District Verloskundig Platform Rijnmond, de Moederraad, het CJG Rijnmond, kraamzorg, een eerstelijnsverloskundige en een zwangere vrouw werd een informatief, prettig en constructief gesprek gevoerd.

Lees meer

Praktijkspiegel Vektis geeft inzicht in patiëntenpopulatie en zorggebruik

Als huisarts hebt u baat bij goed inzicht in het zorggebruik van patiënten. U bent immers eerste aanspreekpunt in de gezondheidszorg. Met de Praktijkspiegel kijkt u kritisch naar cijfers uit uw praktijk en kunt u deze spiegelen aan het landelijke beeld. Informatiecentrum Vektis heeft dit hulpmiddel ontwikkeld in samenwerking met de zorgverzekeraars.

Lees meer

Btw-vrijstelling voor de eerste lijn

Gezondheidscentra, geboortecentra en zorggroepen hoeven volgend jaar geen btw meer te betalen over de vergoeding die ze maken voor de overheadkosten. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer stemde deze week in met een amendement op het Belastingplan 2016 van de parlementariërs Neppérus (VVD) en Groot (PvdA), die deze btw-vrijstelling per 1 januari 2016 moet regelen.

Lees meer

Partijen Nieuw Rotterdams Welzijn bekend

De welzijnspartijen die vanaf 2016 in de Rotterdamse gebieden het welzijn uitvoeren, tekenden 20 november de overeenkomst met de gemeente. Voor alle 14 gebieden in Rotterdam zijn met een aanbesteding welzijnsaanbieders geselecteerd.

Lees meer

Koersboek inspireert professionals tot oncologische netwerkvorming

Optimale oncologische zorg voor de patiënt met kanker van vandaag en morgen. Daarvoor is samenwerken in regionale oncologische netwerken noodzakelijk. Het Koersboek oncologische netwerkvorming 2015-2020 is bedoeld om professionals te inspireren bij de ontwikkeling van oncologische netwerken in hun regio.

Lees meer

Wijkverpleegkundige ontmoet kwetsbare oudere in ziekenhuis

Thuiszorgorganisaties Laurens, Aafje, De Zellingen, Lelie zorggroep, Humanitas en Vierstroom Zorg Thuis en het IJsselland Ziekenhuis hebben samen een regionale ‘Zorgbrug’ gebouwd. De brug zorgt voor begeleiding van ziekenhuis naar huis voor kwetsbare ouderen. Het belangrijkste doel is achteruitgang in het dagelijks leven na de ziekenhuisopname te voorkomen.

Lees meer

Gapend gat tussen het ziekenhuis en thuis

Er is veel te weinig zorg geregeld voor zieke, kwetsbare ouderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen, maar die medisch gezien ook niet in het ziekenhuis horen. Deze noodopvang is slecht georganiseerd, zeiden diverse artsen woensdag 25 november in Nieuwsuur. Staatssecretaris Van Rijn heeft 20 miljoen euro extra beloofd om het probleem op te lossen.

Lees meer

Regionaal samenwerken begint met een gezamenlijke visie

Op initiatief van een aantal leden van InEen, waaronder Lijn1 Haaglanden, vond maandag 16 november de tweede regiobijeenkomst Zuid Holland Zuid plaats. De opkomst was groot. Bijna alle ledengroepen, huisartsenposten, zorggroepen, gezondheidscentra en ROS’en waren vertegenwoordigd.

Lees meer

Minisymposium 'Integrale aanpak in Prachtwijken' ter gelegenheid afscheid Mieke Reynen

Na bijna 10 jaar als bevlogen bestuurder bij Gezondheidscentrum Randweg, voorzitter van OSER, initiatiefnemer en voorzitter bestuur Coöperatie voor wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam en oprichter/ projectmanager van Samen één in Feijenoord, neem Mieke Reynen afscheid. Zij neemt deze stap nu de fusie tussen de gezondheidscentra in Rotterdam Zuid per 1 januari 2016 een feit is. Ter gelegenheid van haar afscheid vindt een minisymposium plaats.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Tweede themabijeenkomst Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam

7 december 2015

De zorgvrager als partner: ervaringen centraal

9 december 2015

Minisymposium: Integrale aanpak in Prachtwijken

21 januari 2016

Symposium: Het syndroom van Korsakov - een ruwe diamant met vele facetten

29 januari 2016