U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Laat uw HIS-gegevens analyseren met de ROS-Wijkscan

Hoe ziet uw praktijkpopulatie eruit? Voor welke aandoeningen komen patiënten naar uw praktijk? Is uw patiëntenbestand een goede afspiegeling van de populatie in de wijk? Dit soort analyses zijn nu mogelijk met de ROS-Praktijkscan. Met deze nieuwe variant van de ROS-Wijkscan brengt ZorgImpuls gegevens uit het Huisartsen Informatie Systeem (HIS) voor u in beeld.

Lees meer

Barendrecht: Samen Werkt, werkt!

Afgelopen donderdag vond Barendrecht: Samen werkt! plaats. Ruim 70 zorg- en welzijnsprofessionals gingen met elkaar in gesprek over samenwerking rondom jeugd, ouderen en GGZ/ verstandelijk beperkten. Het was de tweede samenwerkingsbijeenkomst die de gemeente Barendrecht en ZorgImpuls organiseerden in het kader van de transities van zorg.

Lees meer

Nieuwe richtlijnen voor eerstelijnszorgverleners over leefstijladvisering

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft in samenwerking met andere beroepsorganisaties de Zorgmodules Leefstijl gepubliceerd. In de nieuwe Zorgmodules Leefstijl staan richtlijnen over leefstijladvisering rondom de thema’s roken, alcohol, voeding en bewegen, voor huisartsen en andere zorgverleners.

Lees meer

Patiënt wil zorg online regelen

Patiënten willen handige online toepassingen om hun zorg te regelen. Zij zien voordelen in het opzoeken van informatie over zorg en gezondheid op het internet. Ook willen zij via het internet recepten aanvragen, een afspraak maken met de dokter, of de zorgverlener een e-mail sturen met een vraag. Dat lijkt hen gemakkelijk en tijdsbesparend. Een derde van de zorggebruikers vindt het handig om online zijn eigen medische gegevens in te zien.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Inspiratiemiddag: Veerkracht, voorwaarde voor transformatie!

27 oktober 2015

De juiste zorg op de juiste plek! Ziekenhuis- en huisartsenzorg Voorne Putten 2020

29 oktober 2015

De Eerste Lijn Transformeert: Substitutie, een nieuwe kijk op samenwerken

6 november 2015

Theaterseminar Voorstelling van Zaken: een theatraal debat over de zorg

11 november 2015

Bijeenkomst logopedisten regio Rotterdam

17 november 2015

Cursus systemisch - dialogisch werken voor logopedisten

25 november 2015