U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam gaat in gesprek over inkoopbeleid

Ruim 40 wijkverpleegkundigen van verschillende organisaties waren gisteravond bij ZorgImpuls voor de eerste themabijeenkomst van het Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam. De bijeenkomst werd geopend met een speeddate en een aantal krachtige stellingen zoals “Wijkverpleegkundige is het mooiste vak wat er is” en “Zorginkoop en prestatie-indicatoren: ik heb geen idee wat ik er mee moet”. Over dit laatste onderwerp kregen de aanwezigen een toelichting van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Lees meer

Gunningen welzijnsaanbieders Rotterdam bekend gemaakt

De welzijnsaanbieders die vanaf 2016 het welzijn in Rotterdam opnieuw gaan vormgeven, hebben vorige week deze opdracht voorlopig gegund gekregen. Voor 12 gebieden heeft de gemeente partners geselecteerd door middel van een aanbesteding. De welzijnspartijen voor de gebieden Hoek van Holland en Noord zijn medio oktober bekend.

Lees meer

Zorg en opvang voor kwetsbare ouderen in de regio Rotterdam

In de regio Rotterdam wordt hard gewerkt aan het vormgeven van de samenwerking tussen huisartsen en de aanbieders van VVT-zorg voor kwetsbare ouderen. Adri van der Born, huisarts en directeur van de Huisartsenposten Rijnmond: "We kijken heel erg naar praktische oplossingen".

Lees meer

Verkiezing beste zorginitiatief in Zuid-Holland

Voor de derde keer reikt Zorgbelang Zuid-Holland de Zorgbelang Duim uit aan het beste initiatief dat de kwaliteit van zorg of welzijn voor de patiënt heeft verbeterd. Er zijn veel zorginitiatieven in Zuid-Holland die navolging verdienen: unieke projecten, nieuwe behandelmethoden of andere vormen van dienstverlening die de patiënt centraal stellen. Wat vindt u het beste zorginitiatief vanuit patiëntenperspectief van 2015?

Lees meer

Miljoenennota: slimmer samenwerken en minder regels in de zorg

In 2016 moeten mensen verbeteringen in de zorg echt gaan merken. Ze moeten ondervinden dat de zorg aansluit op hun wensen, behoeften en mogelijkheden. Zorgverleners krijgen te maken met minder regeldruk; alle inspanningen zijn gericht op het terugdringen van de bureaucratie in de zorg, aldus de VWS-paragraaf in de Miljoenennota.

Lees meer

Uw werkgebied in kaart: zijn uw gegevens up-to-date?

Het organiseren van wijkgerichte zorg begint bij het vinden van collega’s bij u in de buurt. Op de website van ZorgImpuls vindt u een kaart met eerstelijnszorgverleners, zorg- en welzijnsinstellingen in uw werkgebied. De kaart toont naams- en adresgegevens en indien beschikbaar ook een link naar de website van de praktijk/instelling voor contactgegevens. Handige informatie als u wilt doorverwijzen of samenwerken. Het is daarom van belang dat uw gegevens actueel en correct zijn.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Zoloro-Academy: Apps in de logopedie

8 oktober 2015

Week van de Oefentherapie

12 oktober 2015

GGZ-scholing ‘Met kennis van zaken’

15 oktober 2015

POH-GGZ Jaarcongres

15 oktober 2015

Bijeenkomst Barendrecht: Samen Werkt!

15 oktober 2015