header-afbeelding
Agenda

Symposium Sociale Verloskunde

23 september 2021 09:00 - 16:30
Hal 4 Aan de Maas, Watertorenweg 200, 3063 HA Rotterdam

Zwangerschap, geboorte en de eerste jaren van kinderen van moeders met psychische en/of sociale problematiek zijn cruciaal voor hun toekomst. Verloskunde en sociaal domein werken op steeds meer plekken samen om de ondersteuning van deze vrouwen en hun pasgeborenen zo optimaal mogelijk te laten zijn. Dit congres, voorheen Grootstedelijke perinatale geboortezorg geheten, is de tweejaarlijkse vinger aan de pols van deze ontwikkeling die met het landelijke actieprogramma 'Kansrijke start' een stevige impuls heeft gekregen.

Hoogleraar Eric Steegers begint met een schets van de urgentie, stand van zaken en de agenda voor komende jaren. Vervolgens wordt het podium geboden aan enkele sterke, lokale praktijken waar professionals uit verschillende werkvelden met elkaar optrekken. Wat zijn succesfactoren? Wat kan synergie in de weg staan? Er wordt ingezoomd op de psychische kwetsbaarheden die moeders kunnen hebben, in het bijzonder stress en borderline problematiek. En de geheimen van samenwerken tussen professionals uit verschillende domeinen worden verkend: u onderzoekt bij uzelf en uw collega's uw disfunctionele patronen.

Tijdens deze dag leert u het belang van en krijgt u nieuwe inzichten in integrale ondersteuning van kwetsbare moeders in die fase van hun leven waarin die ondersteuning het meest essentieel is en waarin zij daar ook voor open staan.

Online én op locatie
Voor zover de coronamaatregelen het toestaan, wordt deze bijeenkomst hybride (deels op locatie, deels online) georganiseerd. Toegekende accreditaties zijn eveneens geldig voor de online versie. Voor het online bijwonen geldt een gereduceerd inschrijfgeld. U kunt bij inschrijven uw voorkeur aangeven. Indien op de datum van de bijeenkomst fysiek scholen niet mogelijk is, vindt deze geheel online plaats. 

Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen O&G, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kraamverzorgenden, cliëntvertegenwoordigers, (medisch) maatschappelijk werkers, bestuurders en manager van organisaties in kraamzorg, JGZ en geboortezorg, beleidsmedewerkers GGD en gemeenten.

Aanmelden en meer informatie

https://www.scem.nl/evenement/fields-3/2231-sociale-verloskunde.html